En regnvåd dag i det midtjyske i slutningen af juli tjener ikke ligefrem erindringens glæde, da vikingernes hold FC Vestsjælland i sæsondebuten desværre måtte se sig slået af et – til tider – ufattelig heldigt Silkeborg-mandskab, der igennem sommerpausen har rustet op til dette års 1. division.

Men ikke kun hos Silkeborg IF var der nye ansigter at spore; også FCV havde nye navne på holdkortet, og et af dem var den unge Frederik Christensen, der kort inde i 2. halvleg løb på banen til sine første 1. divisions-minutter nogensinde. Et stolt øjeblik for klubben, der nu beviste, at talentudviklingen i Slagelse bærer frugt.

SONY DSC
Frederik Christensen på træningsbanen.

Dit Slagelse havde sat den unge angriber stævne i den sidste træning op til sæsonstarten, hvor formen og spillet skulle pudses af, inden startskuddet for de danske ligaer lød. Og det var en ung mand med mod, tilstedeværelse og ydmyghed, vi mødte på Slagelse Stadion:

“Det her er en kæmpe mulighed, jeg har fået. Lige nu tager jeg én dag af gangen. Jeg behøver ikke at drømme om Barcelona eller noget andet. Jeg giver det en skalle, og så må vi se, hvor langt det bærer. Jeg elsker fodbold – og har altid elsket det”, svarede Frederik Christensen på spørgsmålet om hvorvidt ambitionerne rakte længere end til FC Vestsjælland;

“Ambitionen er at forlænge”, sagde spilleren og fortsatte i samme ydmyge rille: “Jeg vil ikke gå og drømme eller håbe. Jeg havde ikke forventet, at denne mulighed ville opstå, så da det skete, var det jo bare fantastisk”, konstaterede den unge angriber, der som den første spiller nogensinde i FC Vestsjællands historie, er skolet af klubbens egne ungdomstrænere i FCV’s ungdomsafdeling, Slagelse B&I.

Og navnet Christensen er bestemt ikke ukendt i kredse omkring SBI og FC Vestsjælland, da klubben i fordums storhed ligeledes spillede i de bedste rækker i Danmark. Her gjorde særligt Michael “Chrisser” Christensen sig bemærket med sin til tider aggressive spillestil på venstre-backen – og de to Christensen’er deler mere end bare navnet:

SONY DSC
FC Vestsjælland.

“Min far er jo sindssygt stolt. Han spørger ind til det hele; han vil vide alt. Men nogle gange er jeg simpelthen nødt til at holde fri fra fodbolden. Jeg prøver altid at lave andre ting, når jeg ikke er til fodbold. Min verden må ikke lukke sig omkring fodbolden”, sagde en smilende Frederik Christensen, der med smilet indrømmede, at det til tider kan være svært ikke at tænke på fodbold; et karaktertræk undertegnede kan nikke genkendende til, efter i adskillige år at have spenderet utallige timer på Slagelse B&Is træningsbaner som juniorspiller sammen med Frederik Christensen.

Som vi sad overfor hinanden i VIP-loungen på Slagelse Stadion med udsigt udover den velholdte bane faldt snakken på den drejning, som Christensens liv har taget på det seneste; fra nyudsprunget student på Slagelse Gymnasium til fuldtidsprofessionel fodboldspiller; fra at have spillet fodbold i sin fritid for sjov til at spille fodbold på jobbet. Han indrømmer gerne, at det har været en stor omvæltning – men en omvæltning, man bare skal vende sig til. Og hele ændringen kan især ses på det forhold, som Frederik Christensen har fået til sine nye holdkammerater:

SONY DSC
FCV træner på Slagelse Stadion.

“Førhen spillede jeg jo med mine bedste venner. Det har altid været lige så fedt i omklædningsrummet både før og efter træning. Nu spiller jeg sammen med mine kollegaer, og det skal ikke lyde overfladisk, men dybest set er vi jo bare kollegaer”, siger han og uddyber også sin nye rolle som en af de nye:

“Jeg er nok ikke længere den, der råber højest eller sætter musikken på”. Dog ser han det som en stor fordel, at det er FCV, han er startet op i; selvom der er et naturligt hieraki, er det ikke lige så udtalt som i de større klubber. Det betyder dog ikke, at der ikke skal arbejdes til træning:

“Som ungdomsspiller tænkte jeg bare ‘fuck det’, hvis jeg havde et dårligt pas. Jeg ville alligevel starte inde, om jeg så kun dukkede op til træning en gang om ugen. Nu får man altså en over nakken, hvis man ikke sparker den ind; man skal være knivskarp hver gang. Det skal jeg lige vende mig til”.

Og noget tyder på, at den unge Christensen nok skal nå at vende sig til presset. Frederik Christensen føler sig i gode hænder i FCV, hvor cheftræner Michael Hansen med Frederiks egne ord beskrives som en ‘pisse-flink fyr’. Sæsonen byder på en masse kampe endnu og med ganske få angribere i truppen, er det ikke usandsynligt, at den 20-årige slagelse-dreng kan få fremtrædende rolle på dette års FC Vestsjælland.

Og måske det i fremtiden kan udvikle sig til en fremragende fodboldkarriere – de første spor i sandet er i hvert fald trådt.

/Theis Schønning Johansen