I de boligsociale områder dyrker borgere typisk ikke så meget idræt. Men det gør de nu i Slagelse Kommune, lyder det i en pressemeddelelse:

Som en del af et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) er fem foreninger rykket ud af de vante foreningsrammer og laver i stedet aktiviteter i de boligsociale områder. Aktiviteterne er populære og både børn og voksne bakker op om de nye fritidsmuligheder i boligområderne.

Gymnastik, volleyball og fodbold behøver ikke foregå i en hal eller på den samme bane år efter år. Fem foreninger har skræddersyet en række fritidstilbud til de boligsociale områder, så endnu flere kan få glæde af et aktivt fritidsliv både sundhedsmæssigt, men også rent socialt gennem fællesskabet i foreningsidrætten.

– Foreningers tilbud er kommet rigtig godt i gang, og det har allerede vist sig at være en succes. Der er mange tilmeldte til holdene, og vi kan se, at både forældre og børn bakker op om indsatsen. Målet er, at indsatserne skal fortsætte på sigt og ikke kun være enkeltstående arrangementer, og med den tilslutning, som der indtil nu har været, så er der skabt et godt grundlag for, at foreningerne kan starte faste nye hold op i de boligsociale områder, siger idrætskonsulent Puk Kirkeskov Hvistendal.

Nye erfaringer dannes hos foreningerne
Ud over at børn og voksne får nye muligheder med indsatsen, så giver det også noget nyt til foreningslivet, når de forlader de trygge rammer.

– Vi er altid interesseret i at tilbyde borgerne i kommunen nye muligheder for at dyrke volleyball uanset alder og forudsætninger. Vi har en række forskellige tilbud, men det her er en god mulighed for at få bredt vores tilbud endnu mere ud. Samtidig passer det rigtig godt ind i vores forenings visioner, at vi målretter vores tilbud efter en gruppe, som traditionelt set ikke er meget idrætsaktive. Vi ser meget positivt på, at Dørtrinsprojektet kan være vejen ind på foreningens faste hold for en masse unge, når indendørstræningen starter op efter sommerferien, siger ungdomskonsulent i Volleyklubben Vestsjælland Kim Buchwald.

Stor social indsats for foreningerne
– Vi er rigtig glade for at have startet ”dørtrinsindsatserne” op i samarbejde med Slagelse Kommune. Forløbet kræver en stor social indsats for foreningerne, men det giver dem samtidig også mulighed for at dyrke nye områder og få nye målgrupper ind i deres foreninger, og der er store fordele ved at være med for både børn, forældre og foreningerne. Gennem indsatserne får foreningerne muligheder for at give deres idræt videre til børn, som virkelig har brug for det, og som får rigtig meget ud af det. Det er en stor tilfredsstillelse at opleve som frivillig træner, siger Lars Kruse konsulent i DIF.

Tre indsatser som er i gang
• Eggeslevmagle IF som har mor/barngymnastik på Parkvej i Skælskør

• VK Vestsjælland som har Ungdomsvolley på Motalavej i Korsør

• FC Storebælt som tilbyder fodbold på Motalavej i Korsør

Indsatser på vej
• Slagelse Gymnastikforening planlægger pigegymnastik i Oasen i Slagelse

• B73 og Skælskør Boldklub planlægger fodbold i Oasen i Slagelse og på Parkvej i Skælskør