Slagelse Kommune er gået i samarbejde med den frivillige organisation Home-Start. Samarbejdet betyder, at småbørnsfamilier, som føler sig pressede i hverdagen, kan få støtte fra frivillige. Derfor søger kommunen nu frivillige som har lyst til at hjælpe småbørnsfamilier.B26624913

”Nogle småbørnsfamilier føler sig pressede i hverdagen. Det kan være, at de ikke har noget netværk i lokalområdet, det kan være, at de har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, eller blot at forældrene har brug for nogen at snakke med. Det er en stor ændring af ens liv at få børn, og derfor tilbyder vi nu familierne hjælp,” siger Home-Starts koordinator Martin Drejer.

Ordningen stammer oprindelig fra England, men er siden etableret i over tyve lande, herunder Danmark, hvor Home-Start blev etableret i 2006. Ordningen fungerer ved, at organisationen i samarbejde med kommunen søger frivillige, som vil hjælpe, og familier, som gerne vil have hjælp. Home-Start er en non-profit organisation, og en lokal koordinator samler frivillige og modtagere i samarbejde med kommunen.

”Det er et godt tilbud til familier, som føler sig pressede. De frivillige lærer familierne at kende, og skal ikke være myndighed, men alene hjælpe familierne med det, der gør hverdagen svær – hvad enten det er at snakke med dem, lege med børnene eller noget helt tredje. Derfor håber vi også at nogle af vores ildsjæle her i kommunen får lyst til at melde sig som frivillig og hjælpe familier, der har brug for det,” siger Peder Bonde, Center for Børn og Familie i Slagelse Kommune.

Baggrund
Home-Start Slagelse er en lokalafdeling af Home-Start Danmark, som har landssekretariat i Odense. Herfra koordineres arbejdet i Home-Starts 11 lokalafdelinger.

De, der ønsker at blive frivillige eller ønsker yderligere information kan enten skrive til koordinator Martin Drejer på slagelse@home-start.dk eller ringe på telefonnummer 30 74 81 40. Der er også yderligere information om Home-Start på deres hjemmeside www.home-start.dk.

Frivillige forpligter sig til at besøge småbørnsfamilierne i deres hjem to timer om ugen i et halvt år. Frivillige skal selv være forælder eller have anden relevant erfaring med børn.

Del på sociale medier