Betydning-af-iværksætteriI oktober og november indbyder Slagelse Bibliotekerne til en række arrangementer, der skal fremme iværksætteri og innovation – men også fortælle om de, der er slået igennem med nye opfindelser, gode virksomhedsmodeller o. lign. historier, der kan være både inspirerende og motiverende.

Opfinderværkstedet udstiller:
Opfinderværkstedet er skabt af virksomhedskonsulenten, Flemming Hansen. Værkstedet har til huse i Korsør, hvor Flemming Hansen opfinder og hjælper med alverdens opfindelser. Nu har han en lille udstilling i oktober/november på Korsør Bibliotek.

Korsør Bibliotek:
26. oktober – 28. november i bibliotekets åbningstid.


Åbent opfinderværksted:
Hvis man går med en opfinder i maven eller har ideen til en ny dims, der kan gøre livet lettere for flere mennesker end blot dig selv, men ikke har rammerne til at skabe, så kan dette åbne opfinderværksted hjælpe dig.

Flemming Hansen ejer Opfinderværkstedet, der er det første af sin art, og som ligger placeret i Korsør. Han har sagt ja til at hjælpe de mange håbefulde opfindere på bibliotekerne med at komme videre med deres ideer. Derfor har Slagelse Biblotekerne på udvalgte dage arrangeret dette workshop. Se herunder:

Slagelse Bibliotek:
24. november, kl. 14-16.

Korsør Bibliotek:
27. oktober, kl. 14-16.
10. november, kl. 14-16.

Skælskør Bibliotek:
3. november, kl. 14-16.

Du kan læse mere om opfinderværkstedet her.

Lav dine egne apps og computerspil:
Alle børn kan lære at programmere – og som led i temaet har Slagelse Bibliotekerne inviteret APP Academy til et lyn-kursus i udviklingen af små apps til telefonen samt enkle computerspil.

Slagelse Bibliotek:
7. november, kl. 10-14.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Iværksætterfilmdag
Der kan fortælles mange gode historier om iværksætteri; og dette er så sandeligt også gjort med nogle fremragende film. På Korsør Bibliotek viser de hele 2 spillefilm, der hver især viser iværksætteri ud fra nogle sjove, skæve vinkler.
Filmtitlerne må ikke oplyses, men mon ikke, at disse kan gættes ud fra filmenes beskrivelser.

Korsør Bibliotek:
11. november, kl. 13-17.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Foredrag: “Mit navn er Lars Juhl, og jeg har fucket mit liv op”
lars_juhlEn bog med samme navn som titlen ovenover blev udgivet i september 2015, efter den i 2014 som artikel i Jyllands-posten havde skabt stor opmærksomhed.

Bogen handler om erhvervsmanden Lars Juhl, der tjente millioner af kroner, havde 45 skibe i sit beredskab og personale på seks kontinenter. En mand, hvis kone modtog fuldblodsheste som blomster; en mand, som havde en hær af biler; en mand, hvis liv de færreste kan forestille sig. Pludseligt var det hele slut; Lars Juhl faldt stendød om, men blev genoplivet og er i dag heldigvis i live.

Oplevelsen gjorde naturligvis erhvervsmanden opmærksom på sit eget liv; var det virkeligt det værd.
Slagelse Bibliotekerne har nu helt ekslusivt fået et foredrag i stand.

Slagelse Bibliotek:
24. november, kl. 19-21.

Du kan læse mere om arrangementet her. 

Foredrag: “Generation Iværksætter”
Slagelse Bibliotekerne har inviteret 3 unge iværksættere på besøg til at fortælle om deres iværksætterhistorie og om hvordan, iværksætterånden er indlejret i en ung generation – og hvad dette fører med sig.

Slagelse Bibliotek:
26. november, kl. 19-21.

Du kan læse mere om arrangementet her.