IMG_0174Nytorv i Slagelse er i efterårsferien fyldt med børn og legeglade voksne, da legeskibets besætning er gået i land i Slagelse med hele sin udstyrspakke af sjove, gamle sømandslege. Undertegnede fik selv syn for sagn, da en vandretur igennem Slagelse pludselig blev afbrudt af glædesråb og festlig musik fra de røde containere, der normalt udgør den transportable “lege-kasse”, som er ombord på Legeskibet. Legeskibet har Dit Slagelse tidligere skrevet om. Læs artiklen her.

På Legeskibet er det både muligt at klatre på klatrevæg, spille fodbold i en mini-boldbane, lave parkour i det lille parkour-landskab og selvfølgelig være med til de mange lege, som Legeparken i anledningen også har medbragt.

IMG_0173Gerlev Legepark har nemlig sat alle sejl mod Slagelse i denne efterårsferie, hvor der ikke bare er fyldt op med gamle sømandslege, parkour og gode gammeldags spil fra legeparken på Nytorv i Slagelse, men også Vestsjællandscentret bugner af sjove lege, der i flere af tilfældene har mere end 100 år på bagen. Her kan man i en del af butikkernes åbningstid i ly af centrets (nyrenoverede) tag dyste med sine venner eller familie.

De mange lege akkompagneres af veluddannede instruktører, der ikke bare kan hjælpe med instruktionen og opsætningen af legene, men som ligeledes kan op til flere (sø)røverhistorier om de mange transportable lege og aktiviteter; og instruktørerne er ikke til at overse med deres røde overfrakker.
IMG_0168Det var overvældende at se den aktivitet, som legene trak med sig – og der er vist ingen tvivl om, at både store som små har stor glæde af at lege – også selvom vi til tider glemmer, at det faktisk er sundt at lege.

Du kan besøge legeskibet hver dag i efterårsferien kl. 10-16 på Nytorv eller Gerlev Legepark i centret hver dag i efterårsferien kl. 12-15.

/Theis Schønning Johansen

Del på sociale medier