KommuneBook afløser fra årsskiftet Aktiv Slagelse som kommunens bookingsystem på kultur- og fritidsområdet, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Fritidsafdelingen forventer en hurtig og smidig overgang til det nye system.

Kommunens foreninger skal fra den 1. januar 2016 ikke længere bruge foreningsportalen Aktiv Slagelse, når de skal søge om hal- og banetider og diverse tilskud. Kommunen har nemlig opsagt aftalen med leverandøren BRND på grund af vedvarende udfordringer med bookingsystemet. I stedet er der indgået en aftale med Webbook ApS om brug af deres portal KommuneBook, der er en videreudvikling af det velkendte bookingsystem Webbook, som både foreninger og ansatte tidligere har anvendt og derfor har et solidt kendskab til.

Leder af Fritidsafdelingen, Christian Abildgaard, glæder sig over, at der nu er kommet en afklaring på sagen vedr. bookingsystemet og siger: ”Først og fremmest er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over, at vi på trods af en meget stor indsats fra alle parter ikke har kunnet få Aktiv Slagelse til at fun-gere optimalt, og at foreninger og øvrige brugere har oplevet store udfordrin-ger i forbindelse med bookinger. Men jeg er glad for, at vi nu kan vende tilba-ge til et velkendt bookingsystem, som er meget nemt at anvende både for foreninger og for de medarbejdere, der administrerer bookinger”.

Fritidsafdelingen forventer, at overgangen til det nye bookingsystem vil ske hurtigt og smidigt og uden de store gener for brugerne.

Det er dog ifølge bookingkoordinator Jeanette Egesø vigtigt, at alle foreninger logger på KommuneBook og tjekker, at alle deres bookinger er blevet korrekt overført til det nye system, da der kan være bookinger, som det ikke har været muligt for Fritidsafdelingen at trække ud af Aktiv Slagelse. Foreningerne kan bruge deres gamle login, altså det login som de tidligere brugte til at logge på Webbook. Hvis foreningen ikke længere har sit gamle login, er det fra 4. januar 2016 muligt at få et nyt ved at kontakte bookingkoordinator Jeanette Egesø på fritid@slagelse.dk. Hvis en eller flere af foreningens bookinger mangler, kan foreningen enten oprette en ny booking på KommuneBook eller kontakte bookingkoordinator Jeanette Egesø på fritid@slagelse.dk også fra den 4. januar.

Selve den nye portal KommuneBook kan findes her:

Der vil være mulighed for at blive undervist i det nye system. Fritidsafdelingen vil nemlig tilbyde undervisning og vejledning til foreninger, der har behov for en introduktion til KommuneBook, så alle kan få en god og tryg start i det nye system.
Det kan for eksempel være relevant for foreninger, der ikke tidligere har anvendt det gamle bookingsystem Webbook og/eller som er usikre på, hvordan man foretager bookinger i det nye system.

Foto: Rikke Christensen
Foto: Rikke Christensen