logo-dfAf Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Frederik Pedersendf

Hvad sker der hos lederen Lene Henriksen på plejecenteret på Qvistgårdsvej i Korsør?

At lederen på plejecenteret nu vil åbne beboernes have på plejecenteret for flygtninge og asylansøgerne, må vist være en helt klar misforståelse fra lederens side.

Det er beboernes have, som de betaler til igennem deres husleje, og den er ikke offentligt tilgængelig for enhver, som måtte ønske det. Den er privat og tilhører beboerne på plejecenteret og skal kun benyttes af dem og deres pårørende, når de er på besøg.

Og når man tænker på, at der er flere af de ældres lejligheder, som har en udgang direkte til haven, hvor døre står åben om sommeren, og hvor de sidder og kan nyde varmen.

At de ældre skulle have glæde af, at asylansøgerne og flygtningene skal kunne komme på plejecenteret og benytte sig af centerets beboelsesområder, har jeg svært ved at se. De taler jo ikke engang dansk, og de ældre forstår dem slet ikke.

Vi har selv en pårørende, som bor på centret, og her vil det skabe utryghed, hvis de skal opleve at fremmede render rundt omkring dem på plejecenteret.

Utryghed var også den begrundelse, som man angav politisk overfor Udlændingestyrelsen. Det ikke var hensigtsmæssig at placere et asylcenter på det gamle sygehus i Korsør. I mange af høringssvarene, både fra plejecenteret på Luzensvej og beboerne på Qvistgårdsvej, var der lige så megen utryghed, som vi politikere havde.

Derfor vil jeg nok mene, at lederen af Qvistgårdsvej Plejecenter er gået noget over hendes kompetence, hvad angår hendes beføjelser på plejecenteret.

Det er nu engang beboerne, som der betaler for deres lejligheder og for det område, der tilhører plejecenteret. Hvis utrygheden bliver for stor for de ældre, og der skal ske en adskillelse imellem asylcenteret, så bliver det under ingen omstændigheder lederen af Qvistgårdsvej Plejecenter, der kommer til at bestemme dette.

For det er uden for hendes kompetence. Dette vil blive et politisk spørgsmål. Lederens arbejdsopgave må være at sørge for de ældres pleje og deres velbefindende.