Sex og Samfunds Kampagne Uge 6 - fotos af studerende i 1. G på Københavns Åbne Gymnasium i Valby samt af undervisningsminister Christine Antorini
Sex og Samfunds Kampagne Uge 6

Slagelse Kommune deltager i Sex og Samfunds landsdækkende ”Uge Sex” undervisningskampagne. Slagelse Kommune tilbyder et sundhedsfagligt rejsehold med seksualundervisning hos kommunens uddannelsesinstitutioner.

 

Det sker 8. – 11. februar 2016.

Sociale medier i fokus
I år er kampagnens overordnede tema sociale medier, der er blevet en stor del af mange unges hverdag. De sociale medier er afgørende for de unges trivsel, og derfor er der stor efterspørgsel på undervisningsmateriale til elever omkring sociale medier. Rejseholdet vil foruden den almindelige seksualundervisning også lægge vægt på de unges færden på nettet, og få dem til at tænke sig grundigt om.

– Vi ønsker ikke at skræmme de unge, men vi vil gerne have de unge til at reflektere over, hvilke konsekvenser det har, eller kan have, når man lægger et billede ud, forklarer Lene Mouritzen, der er en af sundhedsplejerskerne på rejseholdet.

”Uge Sex”, download (21)men hvorfor?
Et af hovedformålene med Uge Sex-kampagnen er at udvikle bedre seksualundervisning. Slagelse er indtil videre den eneste kommune i landet, der har oprettet et sundhedsfagligt rejsehold bestående af to specialuddannede sundhedsplejersker, der tilbyder undervisning målrettet eleverne på ungdomsuddannelserne. Rejseholdet har indtil nu haft stor succes og har bedst erfaring med at undervise eleverne uden deres lærere, så eleverne i højere grad kan føle de kan spørge frit.

– Det handler om at oplyse og sørge for de unge får større viden om fakta, ligesom det også handler om at lære dem at sætte grænser og sige nej, forklarer sundhedsplejerske Dorthe Brostrup Larsen.

Slagelse Kommune har foruden rejseholdet også et tæt samarbejde med Sex og Samfund, hvor Slagelse Kommunes unge har fri adgang til et anonymt klamydiaopsporingsprogram, hvor de kan teste sig selv anonymt derhjemme.

Info
Klamydiahjemmetest:

http://www.klamydiahjemmetest.dk
http://www.sexogsamfund.dk/