????????????????????????????????????

1. division herrer, VK Vestsjælland – Aalborg HIK 3-2 (24-26, 25-19, 25-23, 17-25, 17-15)

Kampen mellem VK Vestsjælland og Aalborg havde alle set frem til med stor spænding.  Sidste kamp endte med 15-13 til Aalborg i 5. og afgørende sæt.  Hvem skal spille kvalifikationskampe til Volleyligaen?

Spar Nord havde pengegave med
Inden kampen, kunne speakeren annoncere at filialdirektøren fra Spar Nord Slagelse havde en pengegave med til klubben. Spar Nord har i flere år været en loyal støtte i klubben. Kasserer Finn Niemann modtog, foran over 200 publikummer, en gavecheck på 7.500 kroner fra banken.

Kampen
VK Vestsjælland styrede kampen fra start af. En føring på hele 16-5, men så fik Aalborg ellers stille og roligt arbejdet sig ind i kampen. Der var endda sætbold til VKV-drengene ved 24-22, men herefter gik hjemmeholdet helt i stå. Det var Aalborg ikke længe om at udnytte. Sættet ender med 24-26 og dermed stjal Aalborg sættet.

VKV starter igen fremragende ud i 2. sæt, hvor store føringer igen blev skabt på 12-7, 17-12 og 21-14. Denne gang lykkedes det VKV at holde føringen og sættet blev vundet sikkert med 25-19.

3. sæt blev utrolig tæt, hvor holdene fulgtes ad det meste af vejen. Undervejs blev 16-årige Oskar Madsen skiftede ind og han gjorde en særdeles god figur ved nettet. Mod slutningen kom Aalborg frem med 19-22.

VKV lavede her et par rigtig gode indskiftninger af Kim Buchwald, Morten Madsen og ikke mindst Frederik Samsøe, som afgjorde sættet til VKVs fordel med 25-24.

Aalborg kom bedst fra start i 4. sæt med en føring på 6-10. VKV arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen og nåede helt op på 17-18. Men så slog Aalborg hul på VKVs ellers stabile modtagning og trak afgørende fra til 17-25. Et 5. sæt og afgørende sæt var en kendsgerning.

VKV byttede rundt i opstillingen for at tage initiativ til 5. sæt, mens Aalborg fortsatte med at spille med nøjagtig samme spillere. Til starten af 5. sæt var Korsørhallen på kogepunktet, og stemningen steg kun i takt med at sættet skulle afgøres.

VKV kom godt fra start til 4-2, men Aalborg svarede igen og kom i front med 7-8 ved sidebytte. Så var det VKVs tur til at svare igen, som bragte dem helt op på 11-8. Det lignende en afgørende føring, men selvfølgelig skulle den kamp afgøres med de mindste marginaler. Aalborg bragte sig afgørende i front på 13-14 og et kort øjeblik så det faktisk ud til, at de vandt kampen med 13-15.

Dommeren dømte nemlig pointet til Aalborg, men vendte hurtigt efterfølgende helt korrekt dommen til VKV, da der var touch (en berøring fra Aalborg, red.) på Konrad Andrulewicz’s angreb.

Stillingen blev så 14-14, hvor lydniveauet i Korsørhallen nåede nye højder. Aalborg fik endnu en matchbold ved 14-15, men servede lige akkurat bolden ud. Derfra vandt VKV de to næste bolde til 17-15 og spillere og publikum brød ud i jubel, som var verdensmesterskabet netop vundet.

download (19)VKVs sejr var en holdindsats, hvor rigtig mange spillere var på banen undervejs for at bidrage. Den store bredde på holdet var igen afgørende for, at der kunne spilles fuld fart frem hele kampen igennem. Allan Stork Olsen spillede sæsonens absolut bedste kamp, og var en afgørende faktor.

“Det var en flot, flot holdindsats, hvor rigtig mange spillere havde en stor andel i sejren. Den største tak og anerkendelse skal dog lyde til publikum i Korsørhallen, som gjorde denne oplevelse helt fantastisk. Sikke en stemning, sikke en opbakning – det vil jeg aldrig glemme.”, udtaler spillende træner Kim Buchwald.

Sejren betyder, at VK Vestsjælland nu blot skal vinde én kamp ud af de to sidste mod DHV Odense og Bedsted KFUM, for at sikre sig oprykningsspillet til Vollyligaen. Næste kamp er også på hjemmebane i Korsørhallen, nemlig mod DHV Odense på søndag d. 21. februar kl. 14.00.

Volleydamerne leverede høj kvalitet
1. division kvinder, VK Vestsjælland – Frederiksberg Volley 2-3 (25-17, 16-25, 25-19, 14-25, 15-17)

Kampen mod Frederiksberg Volley, som er det absolutte tophold i 1. division var storfavoritter. Holdet består stort set udelukkende af tidligere liga- og landsholdsspillere og har blot tabt én kamp i sæsonen.

Men fra kampens start fornemmede man, at VKVs damer på dagen virkelig ramte deres topniveau. Frederiksberg nåede kun at være i front med 0-1 og 1-2, men derfra var VKV foran resten af sættet. VKV trak hele tiden fra, hvor Frederiksberg så halede lidt ind, men aldrig helt nåede op. Sættet blev vundet på fremragende vis med 25-17, hvor særligt Katrine Lundberg spillede helt fænomenalt. En god historie hører med til netop hendes præstation i dag, da DU19-landsholdet faktisk blev udtaget under kampen. Man skulle næsten tro at den danske ungdomslandstræner havde været til stede i hallen og havde udtaget Katrine på baggrund af hendes flotte præstation til dagens kamp.

I 2. sæt kom VKV dog i menneskehænder hos Frederiksberg, som lagde et tungt servepres. VKV havde svært ved selv at bringe sig i position til at vinde boldene, hvilket gjorde det nemt for udeholdet. Frederiksberg vandt med 16-25.

VKV lagde stærkt ud igen i 3. sæt, hvor VKV førte det meste af sættet med et par points. Men Frederiksberg fik udlignet til 17-17 og så troede de fleste nok, at topholdet ville vinde 3. sæt. Men ved stillingen 20-18 kom Johanne Lam Rasmussen på banen som kantspiller og serverindskifter (til trods for hendes normalt plads som libero), hvor hun nærmest egenhændigt afgjorde sættet til VKVs fordel med 3 serveesser. VKV vandt med 25-19.

4. sæt kom til at minde om 2. sæt, hvor Frederiksberg lagde sig overbevisende på sættet. VKV gav på intet tidspunkt op med at kæmpe og fightede det bedste de havde lært. Lige lidt hjalp det desværre, men alligevel fik de skabt lidt momentum mod slutningen af sættet, som Frederiksberg dog vandt med 14-25.

Frederiksberg lagde bedst ud i 5. sæt, hvor de hurtigt bragte sig foran med 2-7. Men så kom Johanne Lam Rasmussen igen på banen og skabte fornyet energi på holdet, hvor der blev reduceret til 6-7. Igen trak Frederiksberg dog fra til 8-12, men VKV var igen langt fra slået. Fantastisk comeback til 14-14, men så var miraklernes tid desværre forbi og Frederiksberg vandt med 15-17.

Der er ingen tvivl om, at damerne leverede sæsonens absolut bedste præstation. At presse det ubestridte tophold helt ud i 5. sæt med en afgørelse på blot 2 points, er virkelig en flot indsats. Publikum gjorde deres til at bære damerne frem og skal også havde stor del af æren for resultatet. Det var en fornøjelse endelig at se holdet folde sig helt ud, hvor der virkelig blev gået efter at vinde en masse serve- og angrebspoints.

“Jeg er utrolig stolt af pigerne efter dagens kamp. Det var det bedste jeg nogensinde har set fra holdet. Det er selvfølgelig ærgerligt at tabe med to points i 5. sæt, men efter den præstation kan jeg kun være meget stolt og tilfreds. Det tegner rigtig godt for de sidste og afgørende kamp i sæsonen.”, udtaler træner Kim Buchwald.

Damerne spiller næste gang søndag d. 28. februar mod KV61 på udebane.