Én af Guldagergaards hovedopgaver er at bidrage med forskning og nytænkning til den keramiske kunstart. Det er Guldagergaards ambition, at kendskabet til keramik i Danmark og på verdensplan udvides.

GuldagergaardUdviklingen skabes igennem vores internationale samarbejder, der bl.a. tæller universiteter i USA og Storbritannien, men også andre kunst- og kulturinstitutioner både i Danmark og i udlandet. En af disse samarbejder har nu medført, at CJ O’Neill (UK), der er Ph.d.-studerende fra Manchester School of Art, i disse uger forsker i og arbejder på sin Ph.d. re*presenting: artistic interventions exploring everyday ceramics på Guldagergaard.

CJ O’Neills primære fokus er på, hvordan forbindelser imellem mennesker kan opstå igennem hverdagskeramik. Hendes projekt (Y)our Stories er revolutionerende på mange måder. I projektet inviterer hun tilskuerne til at tage aktivt del i den keramiske installation ved at fortælle historier – en proces, der i sin natur skaber forbindelser.

Selve værket benytter sig af allerede eksisterende keramik – der tilføjes små detaljer af guld eller orange, ligesom der også laves ny keramik – som giver fortællingen nye lag. Besøgende til udstillingen kan tage del i værket. I én del af værket opfordres man til at fortælle historier og planlægge ruter. Tallerkener, som allerede er dekorerede med forskellige motiver og landskaber, har små dørudgange, hvor værkets figurer kan rejse igennem. I en anden del af værket optages dine historier om figurerne i en rejsetaske.

For CJ O’Neill er samarbejdet og interaktionen afgørende i hendes arbejde.

En del af denne forskning kan opleves på Guldagergaard torsdag d. 5. maj kl. 16.30, hvor der er udstilling i Æblehuset.