Jørgen Damgaard hædret med landdistriktspris

Tirsdag aften blev Jørgen Damgaard hædret med prisen Årets Landdistriktspris. Det er første gang prisen går til en enkeltperson.

Jørgen Damgaard blev tirsdag aften hyldet for sin store indsats for landdistrikterne i Slagelse Kommune. Det skete, da han fik overrakt prisen Årets Landdistriktsindsats, som blev uddelt i forbindelse med den årlige Landdistriktskonference. Som formand for Landudvikling Slagelse har han sat sit fingeraftryk på mange projekter i landdistrikterne.

”Dommerkomitéen har aldrig tidligere uddelt prisen til en enkeltperson, fordi det er den fælles indsats, som vi ønsker at hylde. Men dommerkomitéen har valgt at gøre en undtagelse i år, fordi der aldrig har været tvivl om, at Jørgen Damgaard altid har arbejdet for fællesskabet og for alle kommunens landdistrikter. Fællesskabstanken er en del af Jørgens DNA,” skriver dommerkomiteens i sin begrundelse, som Henrik Brodersen, formand for Land-distrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget, læste op da han overrakte prisen.

Jørgen Damgaard har blandt andet været involveret i Borreby teater, Natursti ved Vårby, Mejeriet i Sørbymagle, Friluftsstalden på Glænø, registrering af lokale stier i hjembyen. I sin tid tog han også initiativ til etableringen af Gimlinge Landsbyråd, som har været model for mange lokalråd i Slagelse Kommune, og senest har han medvirket engageret i arbejdet med de lokale udviklingsplaner.

”Jørgen har ydet en stor og utrættelig indsats for at skabe synlighed om landdistrikterne både som formand for Gimlinge Landsbyråd og i sit virke som formand for Landudvikling Slagelse. Jørgen har været meget engageret i arbejdet med at få lavet lokale udviklingsplaner– hans tanke var, at der skulle laves en model for, hvordan man kan arbejde med lokale udviklings-planer i alle lokalsamfund. Han har været medvirkende til, at der blev skabt forskning om området,” skriver dommerkomiteen i sin begrundelse

I alt var der ni nominerede til prisen i år. Prisen består af 10.000 kr., et træ med til udplantning på et fællesareal i lokalområdet og en messingplade med indgraveret titel og årstal.

instagram

Facebook like

slagelse kommune

Landdistriktspris til Jørgen Damgård.
Landdistriktspris til Jørgen Damgård.