Dit Slagelse har modtaget dette læserbrev angående Slagelse Sygehus. Tak til Helle Blak for det.

Sidste uges pressedækning af Slagelse sygehus viste tydeligt, at journalisterne er inde i agurketiden. En sag der har kørt gennem et lille års tid gav et påbud på en enkelt afdeling. En sag, hvor man, som politikere, sidder skuffet tilbageover, at skulle informeres (igen) om sagen i pressen.

Da medierne begyndte at køre sagen viste man billeder af Slagelse Sygehus, og den ene historie efter den anden fyldte siderne, middelmådige folketingspolitikere så straks et snit til at komme i medierne om lægers sprogkundskaber. Ingen tænkte over lægemanglen, der gør det nødvendigt at ansætte udenlandske læger.

Alt dette i medierne er med til at tale vores sundhedsvæsen ned, og en så voldsom kritisk mediedækning gør det jo ikke attraktivt at søge ledige stillinger på blandt andet Slagelse Sygehus.

Vi har begge haft positive oplevelser af Slagelse Sygehus og oplevet meget dygtigt og kompetent personale, som har ualmindeligt travlt.

Jeg, Freddy, har gennem de sidste 6-7 år været patient på Reumatologisk afdeling. Gennem alle årene har jeg fået en helt enestående behandling af både lægerne, sygeplejerskerne og lægesekretærerne. De har styrtende travlt, men altidhar de tid til at give en førsteklasses betjening. Det er simpelthen en fornøjelse at komme på afdelingen.

Jeg, Helle, blev for et par måneder siden indlagt via akutsygehuset og overflyttet til Mave, Tarm og Kar-kirurgisk afdeling og blev opereret øjeblikkelig. Jeg oplevede et helt fantastisk personale, sygeplejersker, SOSU-assistenter og portører, som alle havde en hektisk og travl hverdag, men aldrig mere, end at patienten var i centrum. Deres iver og flid, som de lagde for dagen er enestående, og det gør at jeg igen er på toppen.

Det er derfor ærgerligt at de enkeltstående tilfælde af dårlig ledelse på en enkelt afdeling, kommer til at overskygge de fantastiske medarbejdere som hver dag knokler, slider og gør det med dygtighed, et smil og altid har patienten i centrum.

Det ville være skønt hvis der her i agurketiden også var plads til at huske de tusindvis af dygtige personer der er ansat i Region Sjællands sundhedsvæsen, men det er åbenbart ikke noget som kan trække overskrifter.

Helle Blak, byrådsmedlem for SF i Slagelse (Akacievej 21, Slagelse)
Freddy Blak, Regionrådsmedlem for Socialdemokraterne på Sjælland (Axeltorv 1, Næstved)