Skælskør Keramikfestival er blevet en tradition, den fandt sted den 12.juli 2017, og den er placeret i byen ikke mindst på grund af Guldagergaard. Det er et internationalt kendt center for keramik, der arrangerer workshops hvert år.
På pladsen foran Skælskør Bibliotek var opstillet boder, og der deltog flere end 60 keramikere fra hele landet. Kreativitet, mangfoldighed i udtrykket og stor variation i stil og anvendelse var årsager til, at interessen var stor.

Der var mange smukke værker, lækre detaljer og sjove motiver.  Børn og voksne hyggede sig med workshoppen, hvor de lavede chausse-sten, der kunne erstatte brosten ud for keramikernes værksteder. Det ses allerede nogle steder i Skælskør.

Her kunne købes kaffe / te, is og kage. De fleste keramikere var selv til stede, og trods en lille overvægt i besøgende over 50 måtte arrangøren roses for at gøre festivalen spændende for børn og unge også.

Familiefestivalen i Skælskør fortsætter med aktiviteter frem til 30.juli 2017.

Workshop til keramikfestival i Skælskør 2017. Man laver chausse-sten. Foto: Jette
Skælskør Keramikfestival, 2017. Flere værker havde fugle som motiv. Foto: Jette