Nordisk BørneFilmFestival afholdes for hele familien i efterårsferien, hvor tre byer lægger biografer til.

Nordisk BørneFilmFestival er en ny begivenhed, som Slagelse Bibliotekerne, i tæt samarbejde med Korsør Biograf Teater og Kosmorama Skælskør, har skabt for at sætte fokus på nordisk børnekultur på tværs af generationer gennem nye såvel som mere nostalgiske film- og litteraturoplevelser for børn, unge og deres (bedste)forældre. Det hele løber af stablen i børnenes efterårsferie.

Efterårsferien lægger op til masser af hygge og sjov med familien. Blandt andet er der fuld i gang i biograferne og også på bibliotekerne mærker man interesse for familieaktiviteter. I år er der stor premiere på Nordisk BørneFilmFestival – en filmfestival for børn i alderen 6-12 år, der udelukkende beskæftiger sig med nordiske børnefilm og børnelitteratur.
Festivalprogrammet indeholder både helt nye børnefilm, kortfilm, langfilm og dem midt imellem. Endda også de gode gamle børnefilm, som forældrene kan mindes fra deres egen barndom – engang for længe siden. Alle film er nøje udvalgt for at sikre maksimal hygge og gode filmoplevelser for hele familien. Det hele krydres med filmworkshops og højtlæsning af de børnebøger, som danner baggrund for filmene.

”Med Nordisk BørneFilmFestival beskæftiger vi os med nordisk børnekultur via film og litteratur. De gode nordiske historier er i fokus. Vi introducerer børnene for de film, som deres forældre og bedsteforældre voksede op med. Og vi beskæftiger os med de nyere film, som er skelsættende for børn i dag. Festivalen omhandler temaer, som er helt universelle og som går på tværs af årtier og generationer” siger souschef på Slagelse Bibliotekerne, Berit Sandholdt Jacobsen.
Som optakt til Nordisk BørneFilmFestival viste Korsør Biograf Teater en animeret version af ”Ronja Røverdatter” lørdag den 7. oktober. Nordisk BørneFilmFestival skydes officielt i gang lørdag den 14. oktober med filmforevisninger på Korsør Bibliotek, Korsør Biograf Teater og Kosmorama Skælskør.

Få læst historien – se filmen
Den helt store premierefilm i efterårsferien er filmatiseringen af Jakob Martin Strids ”Den Utrolige Historie om Den Kæmpestore Pære”, og i den forbindelse vil Slagelse Bibliotekerne tilbyde oplæsningsstunder af billedbogen, som vil foregå på alle tre biblioteker i Slagelse, Korsør og Skælskør.
”Alle os bag Nordisk BørneFilmFestival håber på, at mange familier vil støtte op om festivalen, og at de får nogle rigtige gode oplevelser sammen i efterårsferien. Nordisk BørneFilmFestival bliver en fast tradition, som hvert år vil præsentere nordiske børnefilm for børn og deres forældre, og endda deres bedstforældre” siger Charlotte Kaas, formand for Korsør Biograf Teater.

Kom og få nye filmoplevelser – eller genoplev de gamle
Nordisk BørneFilmFestival henvender sig til børn i alderen 6-12 år. Billetter kan købes via biografernes hjemmesider, eller i selve biografen. På bibliotekerne skal tilmeldingen foregå på www.slagelsebib.dk eller på selve biblioteket i Slagelse, Korsør og Skælskør.
Programmet kan hentes i fysisk form hos arrangørerne fra den 9. oktober og husk at følge Nordisk BørneFilmFestival på deres facebookside: www.facebook.com/nordiskbornefilm/.

Velkommen til Nordisk Børnefilmfestival.