I vinterferien giver Slagelse Biblioteker og Borgerservice den fuld gas med robotter. Oplev, hør, leg og læs med og om robotter på film, i værksteder og til medrivende højtlæsning.

Robotter i alle former og afskygninger har indtaget Slagelse Biblioteker og Borservice i vinterferien. Men hvorfor lige robotter? Robotter er populære som aldrig før i film, spil og legetøj. I det daglige fylder robotterne også i medierne, så børn kan næsten ikke undgå at høre om dem. I den forbindelse vil aktiviteter, der præsenterer og viser forskellige programmeringer, både inspirere, men egentlig også være en slags forberedelse til fremtiden, hvor robotteknologi får endnu mere indflydelse på en lang række områder i dagliglivet.

Derfor er det tid til at lege og lære om robotteknologi og Slagelse Biblioteker og Borgerservice opfordrer derfor alle børn og deres forældre og måske bedsteforældre til at være med til underholdende og lærerige aktiviteter, hvor alle kan være kreative, blive inspireret og blive klogere.

Robot- og programmeringsdag med Kodesmart
Onsdag den 14. februar kl. 10-15 på Slagelse Bibliotek og Borgerservice kan man lege med forskellige robotter og koncepter til programmering. Det er i høj grad børnenes fantasi og undersøgende tilgang, som kommer i spil og samtidig kan forældre og bedsteforældre deltage og engagere sig i, hvad børnene laver og lærer undervejs og få ideer til at lege videre hjemme. Gennem lege og øvelser kommer børnene i naturlig berøring med basale emner som computere – at tænke på ”computersk” med algoritmer, betingelser og at bryde opgaver ned i mindre dele.

Robot-Laboratorium med Karen Sieling
Tirsdag den 13. februar er der RobotLABORATORIET i Korsør og Skælskør for børn i alderen 6-12. Det er et lærerigt robotværksted, hvor den kreative ildsjæl Karen Sieling fra FriRUM Lab sammen med børnene og deres voksne vil bygge og konstruere robotter af skrot og en masse andre skønne materialer. Undervejs bliver der også mulighed for at få en god snak om robotter og de mange ting, som vi kan bruge dem til i fremtiden.

Læs mere og find hele vinterferieprogrammet på www.slagelsebib.dk – husk tilmelding. Vi ønsker alle en rigtig god vinterferie, og ser frem til at se jer til masser af sjov med robotter på Slagelse Biblioteker og Borgerservice i Slagelse, Korsør og Skælskør.