De milde vintre har fået antallet af rotter til at stige. Derfor har Slagelse Kommune indkøbt 235 giftfri fælder, som især skal bruges til at bekæmpe rotter i parker, på pladser og andre offentlige områder.

Lige nu er 235 giftfri rottefælder ved at blive taget i brug flere steder i kommunen. De skal tage kampen op mod det stigende antal rotter, som Slagelse Kommune sammen med resten af Danmark har oplevet over de seneste år. De nye fælder vil især blive brugt i parker, på pladser og andre offentlige områder, hvor rotterne kommer frem, når mørket falder på.
– Det er en oprustning i forhold til tidligere. De mange fælder giver os mulighed for at bekæmpe rotterne på offentlige områder, hvor vi ikke må bruge gift. Derfor får vi et nyt og mere miljøvenligt redskab til at bekæmpe rotterne, siger entreprenørchef Peter Johansen.

Rottefælde. Foto: Slagelse Kommune

Baggrunden for den øgede indsats er, at antallet af rottehenvendelser er steget markant de seneste år, fordi de milde vintre har givet rotterne gode muligheder for at yngle. Sidste år fik Slagelse Kommune 3548 rotteanmeldelser, hvilket er en fordobling i forhold til 2009, og allerede nu har Slagelse Kommune modtaget flere rotteanmeldelser i år, end man gjorde i hele 2009. Det fik sidste år det daværende Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalg til at beslutte at hæve rottebekæmpelsesgebyret med gennemsnitlig ca. 20 kr. pr. borger. Og det er de penge, som nu bliver brugt på blandt andet nye giftfri rottefælder.

Netop det, at fælderne er giftfri betyder, at de kan bruges i parkerne. Nye regler betyder nemlig, at man kun undtagelsesvis må bruge gift mere end 10 meter fra et hus, fordi forgiftede rotter også forgifter andre dyr, når de spiser de døde rotter. Samtidig er de nye fælder også udstyret med ”mobiltelefon” så de kan sende en sms, når der er gået en rotte i fælden – modsat tidligere, hvor man blev nødt til at tilse fælderne løbende for at se, om der var gået rotter i fælden.

– Vi kan ikke love, at det vil få rotterne til at forsvinde. Men selvom vi havde en kold vinter i år, så har vi stadig mange rotter, og vi er nødt til at gøre noget for at holde antallet af rotter nede. Det vil de mange fælder medvirke til, siger Peter Johansen

Udover de nye rottefælder fortsætter den almindelige rottebekæmpelse, og borgere som oplever rotter har pligt til at indberette det. Det kan man læse mere om på www.slagelse.dk/rotter

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

* Entreprenørchef Peter Johansen, telefon 20 40 07 13