Kunstværker fra talentfulde elever fra Skælskør Skoles Kunsttalentklasse rykker ind i trappeopgangen på Slagelse Rådhus, så alle interesserede har mulighed for at komme og nyde de mange kunstværker. Udstillingen åbnes den 27. august kl. 16.30 af borgmester John Dyrby Paulsen lige inden byrådsmødet. Udstillingen vil igennem de næste par år blive udskiftet med kunstværker fra bl.a. Skælskør og Slagelse Billedskoler og Xclass.

Den amerikanske kunstner James Lee Byars blev efter sigende kendt efter at udstillet på en brandtrappe i én dag på Museum of Modern Art (Moma) i New York. Aros har fulgt samme eksempel og ladet ni unge kunstnere udstille på reposerne på museets store spiraltrappe. Nu er turen så kommet til Slagelse Rådhus, hvor unge kunstneriske talenter får mulighed for at få vist deres kunst frem til alle, som lægger vejen forbi. Rundt om på trappeafsatserne op til byrådssalen vil man de næste par år kunne opleve skiftende udstillinger af kommunens talentfulde kunstneriske unge.

Skaber større synlighed omkring de unge talenter 

Papirklip lavet af Malou Hvidkjær Thomsen, som er elev i 9. klasse. Det er fra sidste års internationale kulturcamp der blev afholdt på Skælskør Skole. Det er lavet i papirklip. Foto: Slagelse kommune.

– Vi har mange dygtige, unge talenter, som vi selvfølgelig gerne vil støtte, så de kan udvikle deres talenter bedst muligt. Samtidig har jeg et ønske om, at trappeopsatsen på rådhuset bliver udsmykket, og udstillingerne bliver udskiftet løbende, så der kommer mere liv og fornyelse ind. Derfor synes jeg, det er en oplagt mulighed for at skabe større synlighed omkring de unge talenter ved at give dem denne utraditionelle udstillingsplads. Jeg glæder mig til at se de løbende udstillinger og håber andre også vil benytte muligheden for at kigge forbi udstillingerne og måske lade sig inspirere af de unge talenter, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Udstillingerne på trappeopsatserne vil løbe over de næste to år og udskiftes løbende, og foreløbigt er to udskiftninger planlagt. Fra 27. august starter udstillingen med afgangsprojekter fra Kunsttalentklassen på Skælskør Skole. Fra 17. december er det værker fra Skælskør og Slagelse Billedskolers efterårs-forløb som udstilles, mens det i løbet af foråret vil være værker fra design- og billedkunstlinjen samt foto- og filmlinjen på Xclass, som kan opleves.

Udstillingerne kan ses i rådhusets åbningstider, som er mandag-onsdag fra kl. 9-15, torsdag fra kl. 9-17 og fredag fra kl. 9-13. Derudover kan udstillingerne naturligvis også opleves, når rådhuset har åbnet i forbindelse med særlige ar-rangementer f.eks. byrådsmøder, kulturnatten og lignende.

Maleriet er lavet af 7. klassens kunst – og designlinjes elever i 2016 (i dag er de 9. klasse). Det var en gruppeopgave i farveblanding og farvebalance. Pressefoto: Slagelse kommune.