Der mangler mange elever på de gastronomiske uddannelser, og derfor går virksomheden Compass Group Danmark og erhvervsskolen ZBC i Slagelse nu sammen om et nyt elevprogram ved navn Kulinariet. Her får studerende optimale betingelser for at finde en elevplads og garanti for fast job efter eksamen.

Selvom 6.045 unge i juni 2019, ifølge tal fra Undervisningsministeriet, søgte en praktikplads, så står landets erhvervsskoler med det helt omvendte problem, når det gælder uddannelserne til catere og kokke. Alt for få unge vælger nemlig at uddanne sig til gastronomer, og det betyder, at virksomhederne vil mangle arbejdskraft, og at Danmark risikerer at miste sin gastronomiske førertrøje.

Foto: abw

For at løse problemet går virksomheden Compass Group nu sammen med én af landets største erhvervsskoler, ZBC i Slagelse, om et nyt elevprogram ved navn Kulinariet, som skal gøre det mere attraktivt for unge at uddanne sig inden for gastronomi. For at få flere til at søge ind er alle elever på Kulinariet garanteret fast job hos Compass Group Danmark efter endt uddannelse. Derudover får de optimale betingelser for at finde en elevplads, løn under uddannelse samt gratis bolig under skoleophold.

“Danmark kommer til at mangle gastronomiske talenter i fremtiden, og den udvikling vil vi gerne være med til at vende. Derfor har vi sammen med ZBC skabt Kulinariet for at gøre de gastronomiske uddannelser endnu mere attraktive. Kort fortalt vil vi skabe et sammenhængende elevprogram med Danmarks bedste praktikpladser og samtidig være med til at vise, at man som cater og kok får gode jobmuligheder både herhjemme og i udlandet,” siger Zanne Burø, adm. direktør i Compass Group Danmark.

Hos ZBC glæder man sig også over samarbejdet om det nye elevprogram. Man mener desuden, at der er behov for mange flere gastronomer i fremtiden:

“Vi er stolte af det tætte samarbejde med Compass Group ift. at gøre uddannelserne inden for den gastronomiske verden mere attraktive og virkelighedsnære for de unge. Det skaber genkendelighed hos eleverne, når skole og virksomhed arbejder tæt sammen og er medvirkende til, at eleverne bliver så dygtige som muligt. Det er desuden med til at tiltrække endnu flere til faget, hvilket der er brug for både nu og i fremtiden,” siger Mona Pedersen, uddannelsesleder på kokke- og tjenerskolen ZBC i Slagelse.

Compass Group Danmark og ZBC har en målsætning om at have flere end 30 elever på uddannelsen i 2021, og man håber, at flere hundrede elever på sigt kan komme gennem forløbet.

Del på sociale medier