Gennem januar måned har der traditionen tro været fuld gang i højtlæsningen på kommunens børnebiblioteker. Højtlæsning 2020 har været en stor succes for biblioteket, som har meldt udsolgt ved alle aktiviteter. Børn i børnehavealderen kan simpelthen ikke få nok.

Foto: Slagelse Biblioteker & Borgerservice

210 børnehavebørn i 3-5års alderen har besøgt kommunens børnebiblioteker og har her fået god gammeldags højtlæsning af børnebibliotekarerne Kirsten Stick og Lone Arevad. ”Interessen og opbakningen fra kommunens daginstitutioner har været overvældende. Det er dejligt at se, at børnene elsker at komme på biblioteket for at høre en god historie.”, fortæller Lone Arevad.

Slagelse Biblioteker & Borgerservice ønsker at sætte fokus på hvorvidt netop højtlæsning for børn i alle aldre er med til at styrke ordforrådet, læring og evne til refleksion og fantasi.
”Vi gentager igen og igen, at det bedste råd man kan give sit barn er et ordforråd. Det får man gennem læsning og særligt læsning af lyst. Her starter det hele med højtlæsning. Godnatlæsning hver aften er noget af det, der styrker barnets sprog, mentale sundhed og evne til refleksion og fantasi allermest. ” fortæller Kirsten Stick.

Børn er VIP på biblioteket.
Ifølge undersøgelsen ’Børns læselyst 2017’ foretaget af Tænketanken Fremtidens Biblioteker viser det sig, at børns lyst til at læse uden for skoletiden er faldet kraftigt siden 2010. Tendensen er den samme for drenge og piger og læselysten mindskes betydeligt fra 6. klassetrin.

Der er derfor stort fokus på netop børn og læselyst hos bibliotekerne.
”Børnenes interesse for bøger kommer ikke af sig selv. Den skal tændes til den slår gnister. Vi ser derfor gerne at børnefamilierne besøger os så ofte som muligt. En tidlig introduktion til bøger, og det at børnene også oplever forældrenes læseglæde, har en betydelig effekt på en livslang læselyst.” fortæller Lone Arevad.

Har du spørgsmål til børn og læsning eller mangler du inspiration til det gode læsestof til dit barn. Kontakt bibliotekaren på dit nærmeste bibliotek eller se nærmere på www.slagelsebib.dk