Skole i gamle dage – kom med på en omvisning og prøv blækregning, tavleskrivning og smag på fedtemadder mandag den 29. juni kl. 11.00 eller kl. 13.00.

Omvisning på Flakkebjerg Skolemuseum er velegnet til en familieudflugt. Foto: Museum Vestsjælland.

Start sommerferien med en oplevelse for hele familien og oplev en skoledag som for 100 år siden.
Forskolen i Flakkebjerg er blandt de ældste i Danmark og fremstår som en unik ramme for mere end 100 års skolehistorie. Her er komplet interiør og eksteriør fra forskolens tid 1904 – 1962. I skolestuen er tavler, grifler og anskuelsesbilleder og lærerindeboligen indeholder dagligstue, spisestue, køkken og soveværelse.

Hør om udenadslære og anskuelsesundervisning, om at gå i skole hver anden dag, om lokum i gården og hør om forskolelærerinde fru Ingeborg Nielsen. Hun blev ansat i 1915 og boede på skolen i alle årene indtil hun i 1979 flyttede på plejehjem. Flakkebjerg Forskole blev museum i 1981.

Tilmelding.
Mødested: Flakkebjerg Skolemuseum, Gimlingevej 2, Flakkebjerg, 4200 Slagelse.
Hver omvisning varer en time. Omvisningerne er desværre ikke egnet for kørestolsbrugere.
Pris: 50 kr. for voksne. Børn: 25 kr.
Tilmelding: billetter købes på vestmuseum.billetexpressen.dk senest fredag den 26. juni.

Når du er på besøg hos os, gør vi vores bedste for at passe på dig og din familie. Vi overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vi sørger for, at I kan være sikkert sammen. Det er derfor meget nødvendigt at købe billet på forhånd til omvisningerne.

Flakkebjerg Skolemuseum er åben hver onsdag og lørdag kl. 13-16 i ugerne 27-32. Dog uden undervisning.