I år skal mange familier holde sommerferie i Danmark, og for at gøre den lidt sjovere har Slagelse Kommune planlagt en lang række sommeraktiviteter for børn og unge. Børne- og Undervisningsministeriet har givet over 2 mio kr. i støtte til sommerferieaktiviteter, som er fordelt ud i en lang række sommeraktiviteter for de 6 til 17-årige rundt om i hele kommunen. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelse. 

Allerede nu er 83 forskellige aktiviteter planlagt som f.eks. naturdetektiver, wakeboard, musikalsk rejse, actiondag, Young Jumping Fitness, leg og lær med vikingerne, KreaBus og KreaCamp.

Pressefoto: Slagelse Kommune

Museer, foreninger, ungdomsskole, biblioteker og musikskole er blandt de mange aktører, som har søgt om penge til at kunne tilbyde nogle helt særlige sommerferieaktiviteter for børn og unge i løbet af sommerferien. Kreativiteten fejler bestemt ikke noget så både sommerbowling, keramikdrejning, kinesisk mad, tenniscamp, børnefest, bevægelseskulturkaravane og instrumentworkshop er bl.a. på programmet.

Stor opbakning til at give børn en anderledes sommer.
– Vi er rigtig glade for at se så mange forskellige aktører har budt ind og planlagt aktiviteter, som skal gøre sommeren ekstra sjov for børn og unge. Coronatiden har betydet, at mange har stået udenfor sociale fællesskaber, da den normale hverdagsrytme med fritidstilbud, skole eller daginstitution har været brudt i større eller mindre grad. Ansøgningsfristen som aktørerne fik var med kort varsel af hensyn til vores tilbagemelding til ministeriet, så vi er i er Børne- og Ungeudvalget mere imponeret over den store opbakning og kreativitet, der har været. Vi vil derfor gerne takke alle aktørerne for at være med til at give børn og unge i hele kommunen muligheden for at være med i nye fællesskaber i løbet af sommeren, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Helle Blak (F).

Aktiviteter fordelt over hele kommunen.
Aktiviteterne spænder rigtig bredt og er fordelt ud over bådeboligområder, bymidter og landsbyer, så der er mulighed for, at alle kan deltage. – Vi er rigtig glade for, at alle børn og unge får masser af muligheder for at prøve nye og anderledes aktiviteter i løbet af sommeren. Udover sommerferieaktiviteterne så giver det også en oplagt mulighed for at se, hvad bl.a. vores mange dygtige foreninger og kulturinstitutioner har at byde på og måske får nogen også smag for at blive en fast del af fællesskabet i foreningslivet. Vi håber, rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at få en ganske særlig sommer fuld af aktiviteter, hvor det næsten kun er tiden og energien, som sætter begrænsninger for, hvor meget man kan nå, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Alle sommerferieaktiviteterne kan ses på slagelse.dk/sommerferieaktiviteter2020.
Størstedelen af aktiviteterne er gratis, mens enkelte har deltagerbetaling. Slagelse Kommune tager desuden forbehold for at aktiviteterne kan gennemføres eller kan blive ændret ud fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer i den periode, hvor sommerferieaktiviteterne er planlagt at finde sted. Eventuelle aflysninger eller ændringer vil fremgå på slagelse.dk/sommerferieaktiviteter2020, hvor listen over sommerferieaktiviteter løbende vil blive opdateret.