Dette indhold er sponsoreret

Det kan i mange tilfælde være en god ide med salg af bil privat. Her kan du selv bestemme prisen, og du kan selv være herre over, hvem den bliver solgt til. Dog kan det være svært for mange at huske, hvordan et egentlig møde mellem køber og sælger skal foregå, og derfor får du i denne artikel de fem vigtigste ting, som du skal huske, når du møder en potentiel køber til din brugte bil.

Vask bilen inden køber kommer
Inden den potentielle køber kommer for at se den bil, som du har til salg, så er det en god ide, at du tager bilen en tur med i vaskehallen. En ren og flot bil er en god metode til, at bilen fremstår nyere, end den er, og det giver dermed et godt førstehåndsindtryk. Når du giver et godt førstehåndsindtryk, så vil du hurtigere kunne se og høre på den potentielle køber, at han eller hun er mere tilbøjelig til at købe bilen, og det er derfor tiden værd, når du vasker din bil, før køber kommer. Dette er også et godt råd at følge, inden du beslutter dig for at tage billeder til en salgsannonce, så bilen fremstår så smuk, ren og ny som mulig på nettet.

Find de mest væsentlige fejl og lav en liste
Det er vigtigt for din handel af din brugte bil, at den potentielle køber ved, hvad han eller hun går ind til. Dette betyder, at det er en god ide, at du skriver de mest væsentlige fejl og mangler ned omkring bilen på en liste, som du har klar til køber, når han eller hun kommer. Dette gør, at de nemmere vil kunne danne sig et overblik over, hvilken type af bil, som de kigger på, og der vil hurtigere kunne blive taget stilling til, om bilen er noget for dem. Denne liste behøver ikke indeholde alle former for fejl og mangler på bilen. Det vigtigste er blot, at du har skrevet de ting ned, som kan have økonomisk eller sikkerhedsmæssig betydning for køberen.

Husk brændstof på bilen
Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du er klar til at give en potentiel køber en prøvetur. Derfor skal du huske at fylde tanken op på bilen, inden køber kommer, så han eller hun kan tage bilen med på vejen og danne sig et overblik over, hvordan bilen kører. Det er vigtigt, at du selv tager med i bilen. Dette er ikke blot af sikkerhedsmæssige årsager, men det er også en god måde at besvare flere af købers spørgsmål til bilen i øjeblikket, hvor de dukker op. Sådan tager du dig bedst af den potentielle køber, som kommer og kigger på din bil.

Hav papirerne parat
Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du har alle de papirer parat, som der kunne blive brug for i en hurtig handel. Det er ikke altid tilfældet, at den potentielle køber slår til med det samme. Som oftest skal han eller hun hjem og sov e på beslutningen, inden den træffes. Dog er det en god ide, at du er så forberedt som muligt på, at køberen gerne vil købe bilen på stedet. Her er det en god ide, at du har slutsedlen klar til bilen, og at du har alle dokumentation i orden til, at du kan overdrage registreringsattesten på nettet til den nye køber.

Få betalingen med det samme
Det er vigtigt, at du holder dig sikker i din sag, når du skal sælge en bil på nettet. Dette betyder, at du skal sørge for at få betalingen for bilen så hurtigt som muligt, og det skal foregå gennem en sikker kanal. Du kan altid bede om kontanter, hvis bilen købes for et mindre beløb, men ellers er det en god ide, at du får køberen til at lave en straksoverførsel til din bank, så denne hurtigst muligt kan komme i systemet, og du kan være sikker på, at du har dine penge. Er køber ikke villig til dette, så kan det være en god ide, at du annullere handlen, og at du efterfølgende enten finder en ny køber, eller du venter på, at den potentielle køber ombestemmer sig og overfører pengene.

Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du er klar til at give en potentiel køber en prøvetur. Foto: ABW