Lørdag d. 19. september skal der samles skrald ind i naturen i- og omkring Slagelse. Den verdensomspændende skraldeindsamling World Cleanup Day kommer nemlig til Slagelse, hvor ungdomsnetværket JCI arrangerer skraldeindsamling. Her opfordres alle til at bruge et par timer af deres lørdag i den gode sags tjeneste på at rydde op i naturen. Dagen vil blive skubbet godt i gang med gratis morgenmad, som eventens hovedsponsor Lidl har sørget for.

Alle er meget velkomne til at deltage på dagen. Tilmelding via Facebook: https://www.facebook.com/events/2677190262517895/

Sidste år blev der indsamlet mere end 11,5 ton skrald i Danmark på World Cleanup Day.

”Affald i naturen er desværre stadig et stort problem. Derfor er indsamlinger som disse så vigtige. Ikke nok med, at vi får fjernet en masse skrald fra naturen – vi får også sat fokus på problematikken. Jeg tager virkelig hatten af for de frivillige hos JCI, som knokler for at få det til at ske. Det er en fornøjelse at samarbejde med dem”, siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl Danmark, som også selv planlægger at deltage på dagen.

 ”I JCI Danmark ligger World Cleanup Day os meget kært. Dagen er en opfordring til sammenhold, til at gøre en forskel og lære nye vaner. Derfor er jeg glad for, at vi nu, med Lidl i ryggen, kan invitere danskere, der deler vores passion for en renere natur til indsamlinger på tværs af landet”, siger Jacob Lynge, JCI-koordinator for World Cleanup Day.

Foto: ABW