Mange af de store koncerter og festivaler, der betyder meget for mennesker og lokalmiljøer, er aflyst på grund af corona. Derfor er det med en stor respekt for COVID-19 situationen, at styregruppen bag De Dødes Nat gennemfører det uhyggelige univers i nogle helt nye rammer. Den store byfest om fredagen bliver ikke afholdt, men bliver i stedet forvandlet til mange mindre arrangementer i løbet af hele uge 44. På den måde kan aktørerne følge myndighedernes retningslinjer og krav, og samtidig give de gyser-elskende gæster en god oplevelse.

Uhyggen spredes ud
For 5. år i træk forvandles Slagelse By til et skræmmende og underholdende univers fyldt med både uhyggelige oplevelser og smukke minderitualer. Planlægningen af ugen er i fuld gang og du kan allerede nu glæde dig til bl.a. et foredrag på en gravhøj, et litterært arrangement om gysergenren, uhyggelige filmvisninger, Escape Room og kreative workshops for børn.

De Dødes Nat er et samarbejde mellem en række kultur- og uddannelsesinstitutioner, Slagelse handelsliv og frivillige foreninger. Formålet er at skabe oplevelser, der samler byen i samme univers og på tværs af generationer, kultur, foreninger, handelsliv og uddannelser. Caroline Sørensen fra Slagelse Biblioteker og Borgerservice, samt medlem af styregruppen bag De Dødes Nat, fortæller; Vi har opbygget et stærkt samarbejde på tværs af brancherne, som giver gæsterne nogle helt unikke oplevelser. Vi glæder os meget til at give folk nogle hyggelige og uhyggelige oplevelser i en tid, hvor mange har brug for et ekstra smil på læben”. Hun tilføjer samtidig ”Vi er meget opmærksomme på COVID-19 og følger retningslinjerne i alt, hvad vi gør. Det skal være sikkert at deltage i vores arrangementer hele vejen rundt”.

Arrangementerne starter fra den lørdag 24. oktober til søndag den 1. november. Læs mere om De Dødes Nat og tilmelding her www.dedødesnat.dk.

Sikkerhed er højeste prioritet
Styregruppen bag De Dødes Nat består af repræsentanter fra Slagelse Museum – en del af Museum Vestsjælland, Slagelse Musikhus, VestsjællandsCentret, Business Slagelse, Slagelse Biblioteker og Borgerservice og Professionshøjskolen Absalon.

Styregruppen er ikke i tvivl, når det kommer til vigtigheden af sikkerhed og tryghed blandt de deltagende til dette års festival – og Helle Ålsbøl fra Slagelse Museum siger; ” Der er ingen tvivl om, at gæsternes helbred og sikkerhed er i højeste prioritet. Vi er meget opmærksomme på at begrænse deltagerantallene, holde afstand, samt at have håndsprit tilgængeligt i forbindelse med afholdelse af vores arrangementer. Derfor vil gæsterne i år opleve flere små arrangementer fordelt over flere dage. På den måde vi kan overholde alle forholdsregler. Og det hindrer os ikke i at lave gode og (u)hyggelige oplevelser til alle”

I år har De Dødes Nat fået støtte af Slagelse Turistforening, som på den måde giver styregruppen mulighed for at skabe kulturelle oplevelser til både store og små.

Følg med på Facebooksiden ’De Dødes Nat Slagelse’ og hjemmesiden www.dedødesnat.dk, hvor programmet og arrangementerne løbende bliver opdateret.

Styregruppen. Pressefoto.