Vi er begge stolte, helt vildt rørt og mega taknemmelige over netop at have modtaget “Årets Forskningspris 2020”, som vi har arbejdet med og på siden 2018, udtaler Jørn C. Nielsen og Klaus Hornebo Jensen.

Overrækkelsen var planlagt til Danske Erhvervsakademiers Årsdag med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Ane-Halsboe-Jørgensen, men grundet COVID-19 blev prisoverrækkelsen henlagt til Sjællands Erhvervsakademis adresse i Køge.

“Årets Forskningspris – Bankrådgiveren i Centrum”
Lektorerne Jørn C. Nielsen og Klaus Hornebo Jensen, Sjællands Erhvervsakademi, modtog Danske Erhvervsakademiers “Forskningspris 2020”.

Selvom det var et stærkt felt vandt projektet fordi det er et projekt, som kommer frem til ny viden om bankrådgiverens position, som kan anvendes i praksis, hedder det i udvælgelsen af vinderne .

Jørn C. Nielsen og Klaus Hornebo Jensen startede i 2018 med projektet “Bankrådgiveren i centrum” som en del af det store forskningsprojekt “Alter Eco” som udover prismodtagerne også består af Copenhagen Business School (CBS) og Roskilde Universitets Center (RUC).

Jørn C. Nielsen bor i Slagelse. Begge lektorer er tilknyttet Campus Næstved, og underviser i finansiering indenfor finansøkonom uddannelsen og projektet beskæftiger sig med en bankrådgivers hverdag og det spændingsfelt, som en finansiel rådgiver er udsat for.

Et udsnit af resultaterne:
-Den gode rådgivning dækker kundernes behov, men opfylder også behovet for salg
-Den gode rådgivning er struktureret, men ikke administrativt tung
-Den gode rådgivning er lovlig, men ønskes gerne mere smidig
-Den gode leder sætter klare fælles mål for organisationen, men har blik for den enkelte medarbejder
-Den gode rådgiver møder konkret tillid hos kunderne, mens der er generelt mistillid til finanssektoren

Forskningsresultaterne kan nu anvendes som konkret viden på finansuddannelserne.

Jørn C. Nielsen. Pressefoto.