I øjeblikket, hvor udfoldelsesmulighederne er begrænsede, bliver der læst mange bøger. Det mærkes tydeligt på bibliotekerne i Korsør, Skælskør og Slagelse, hvor der siden årsskiftet er udleveret flere tusind bogposer, med bøger folk selv har reserveret på bibliotekets hjemmeside.

Læselysten lever altså i bedste velgående og derfor præsenterer Slagelse Biblioteker og Borgerservice et nyt tiltag i nedlukningsperioden. Der er nu hjælp at hente, hvis man mangler inspiration til den næste nervepirrende krimi, en fængslende roman, sjove billedbøger til børnene eller noget helt fjerde.

Tal med en bibliotekar

I næste uge kommer der en ny bestillingsmulighed til, for dem der savner læseinspiration, og som måske plejer at få den ved at gå blandt bibliotekets reoler og læse på bagsider, eller ved at spørge personalet til råds. Har man børn, der plejer at låne store stakke af fx billedbøger eller letlæsningsbøger, kan det også være svært at blive ved med at finde på hvad man skal bestille – og så er der også hjælp at hente. Hver tirsdag eftermiddag mellem 14.00 og 16.30 kan man nemlig fremover ringe til biblioteket og tale med en bibliotekar, der så pakker en pose ud fra hvad der er hjemme på hylderne.

Bibliotekar Kirsten Kildegaard Rasmussen er blandt de bibliotekarer, som vil sidde klar ved telefonen på tirsdag og hun forklarer nærmere; ”Man kan kalde det en slags lykkepose, men indholdet vil være nøje udvalgt, ud fra bestemte ønsker og interesser. Jeg håber, at tiltaget kan være med til at inspirere flere voksne og børn – og måske endda give dem en positiv læseoplevelse med bøger, som de normalt ikke selv ville vælge”

Ring og bestil

Hvis man har lyst til at gøre brug af tiltaget, så ringer man direkte til det bibliotek man plejer at låne på. Herefter taler man med bibliotekaren, der stiller et par spørgsmål, fx om hvilke genrer man holder af. Afhentningsdag og afhentningstidspunkt aftales i telefonen. Bøgerne findes frem og posen pakkes af bibliotekaren, som sørger for at den bliver klar til den aftale afhentningsdag.

Telefontid: Hver tirsdag kl. 14.00-16.30.
Låner man på Korsør Bibliotek skal der ringes på 58 57 96 70.
Låner man på Skælskør Bibliotek skal der ringes på 58 57 54 67.
Låner man på Slagelse Bibliotek skal der ringes på 58 57 39 34.

Læs meget mere om mulighederne på www.slagelsebib.dk

Pressefoto