Har du en mellemlang videregående sundhedsuddannelse, erfaring med at besøge mennesker i deres eget hjem, og kan du, lige som dem, se gevinster ved en forebyggende indsats, så er du måske deres nye kollega?

De søger en ny kollega til at varetage forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens §79a hos den ældre del af befolkningen i Slagelse kommune. Din arbejdsdag bliver fyldt med besøg hos borgere i deres eget hjem, hvor målet er, at hjælpe kommunens ældre borgere med at bevare deres sundhed, trivsel og funktionsevne, og således leve et selvstændigt og meningsfuldt liv længst muligt. Din opgave bliver på besøgene, at give den enkelte borger råd og vejledning, således han/hun kan bevare og gerne styrke sit helbred og livskvalitet. Der tages udgangspunkt i borgerens egne ønsker, og det at gøre brug af borgerens egne ressourcer, samtidig med et fokus på trivsel og sociale netværk, kost og motion, aktiviteter og interesser, sorg og kriser, støttemuligheder, samt kommunale og frivillige tilbud. Ud over besøgene vil der være opgaver af administrativ karakter i form af dokumentation og telefontid.

Forebyggende hjemmebesøg tilbydes til borgere i alderen fra 65 år og opefter, som er i særlig risiko for at få nedsat social, psykisk eller fysisk funktionsevne, og ikke i forvejen får personlig hjælp. Der tilbydes endvidere besøg til enker og enkemænd.

I Slagelse Kommune har de gennem de sidste 4 år deltaget i et forskningsprojekt, som har haft til formål at udvikle værktøjer til både at opspore skrøbelige ældre borgere med behov for forebyggende livsstilsforandringer og afprøve forebyggende indsatser. Målet i Projekt WIPP (Welfare Innovations in Primary Prevention) har været, at vi som kommune skulle blive bedre til at opspore de borgere, som er i risiko for at blive syge eller på anden måde lide funktionstab eller tab af livskvalitet. Samtidig skulle de som kommune kunne sætte tidligere ind med forebyggende indsatser, som kan sikre flere sunde og gode leveår til de ældre. Projektet har kørt i en mindre del af kommunen og er afsluttet med gode resultater. Det er besluttet, at brede de udviklede værktøjer og indsatser ud i hele kommunen, og derfor søger de ny en ny kollega, der kan hjælpe med opsporingsdelen på de forebyggende hjemmebesøg.

I Sundhedstilbud arbejder de ud fra grundprincipperne

understøttelse af mestring af eget liv
én borger – én plan
det hele menneske – samspil med andre tilbud
ændre vaner varigt, varig effekt
mindst indgribende tilbud – herunder ikke-kommunale
let tilgængelighed

De søger en erfaren kollega, med en relevant sundhedsfaglig mellemlang videregående uddannelse, eksempelvis;
fysioterapeut, ergoterapeut eller sygeplejerske.

De forventer, at du

kan identificere dig med at arbejde ud fra Sundhedstilbuds grundprincipper
har erfaring med borger kontakt
har stor interesse for forebyggende indsatser, og har blik for brobygning til andre aktiviteter og netværksdannelse for borgerne.
kendskab til EOJ-systemer og IT-flair er en fordel, men ikke et krav
er en stabil, glad, rummelig og frisk kollega
har empati
er en teamspiller og vægter det tværfaglige samarbejde højt

De tilbyder

et team af 5 engagerede kollegaer med stærk faglighed og mod på at dele ud af denne
værdibaseret organisation
en arbejdsdag hvor du har indflydelse på planlægningen og tid til at arbejde helhedsorienteret
en arbejdsplads hvor arbejdsglæde, tryghed og fokus på sagen er vigtige nøgleord
en organisation, der ikke er stationær

Læs hele stillingsopslaget her (ansøgningsfrist d. 12. marts 2021)

Foto: ABW