Indstil en du kender, som gør noget særligt for handicappede, til handicapprisen på 10.000 kroner. Prisen uddeles til december, men allerede nu efterlyser Handicaprådet nominerede.

Sidste år var det højskolelærer ved Gerlev Idrætshøjskole Lars Hazelton, som blev hædret med Handicapprisen. Prisen fik han for sit arbejde med at udvikle projekt HandiLeg, som fremmer social og fysisk aktivitet i hverdagslivet for mennesker med udviklingshandicap.

Nu er det igen tid til at uddele prisen, og i år har Handicaprådet besluttet at have fokus på fællesskaber. Derfor efterlyser Handicaprådet nu kandidater, som har skabt fællesskaber, der gør det lettere for mennesker med handicap at være en del af samfundet.

– Alle har brug for at være en del af et fællesskab, og alle kan bidrage. Har man et handicap, så kræver det bare, at man bliver set for det, man kan bidrage med, og at man måske har brug for lidt hjælp til at komme i gang. Vi vil gerne skabe opmærksomhed på, hvordan dette lykkes rundt omkring. Derfor vil vi gerne bruge prisen i år til at hylde dem, som står bag fællesskaber, som gør det muligt for mennesker med handicap at deltage i det almindelige samfundsliv, siger formand for Handicaprådet Ole J. Andersen.

10.000 kroner på højkant

Prisen er blevet uddelt siden 2009 og er på 10.000 kr. Den uddeles hvert år til en privatperson, en forening, en organisation eller en repræsentant fra erhvervslivet, som har ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med handicap.

– Det drejer sig jo om, hvordan vi møder hinanden i fællesskabet. Der er bare nogen, som er gode til at tage imod og inddrage et nyt menneske, uanset om dette har et handicap. Det er disse rollemodeller, vi skal have frem i lyset. Det kan være en ildsjæl, som har sat et projekt i gang eller en forening, som gør noget særligt for, at mennesker med handicap kan deltage i fællesskabet på lige fod med alle andre. Derfor vil jeg opfordre alle, som har kendskab til egnede kandidater til at nominere dem, siger næstformand i Handicaprådet Jørgen Andersen (A).

Alle kan nominere kandidater til årets handicappris frem til 21. november ved at sende en mail med en kort begrundelse for nomineringen og gerne et billede af den eller de nominerede. Mailen skal sendes til udviklingskonsulent Anders Jensen, Slagelse Kommune, på andje@slagelse.dk

Pressefoto