Art by Birgitte Dinesen
Kragerupgårdsvej 33
4291 Ruds Vedby
40133156
bd@kragerup.dk

Godsejer og kunstmaler
Birgitte Dinesen kender mange som indehaver af Kragerup Gods, i grænselandet mellem Slagelse og Kalundborg. Hun er 8. generation og har drevet Kragerup siden 1986, de første 12 år sammen med sin far, indtil han gik på pension i 1998. Herefter har Kragerup Gods udviklet sig til konference-, hotel- og eventcenter, der bl.a. rummer Danmarks første klatrepark, Go High.

I 2021 er ansvaret for den daglige drift overdraget til 9. generation, Regitze Dinesen, der ligesom sin mor har stået i lære hos den ældre generation, og således overtager nøglen som en erfaren leder. Jamen, hvad skal Birgitte så lave, spørger du?

Det er her kunsten kommer ind i billedet, for Birgitte har været stærkt engageret i kunst siden 1998, hvor hun begyndte at male. Hun har løbende deltaget i mange kurser og tillært sig flere spændende teknikker, og hendes udtryk er derfor meget alsidigt, men aldrig kedeligt.

”Kammerdame med knald på” gælder i høj grad også Birgitte Dinesens brug af farver og materialer i malerierne, som ofte får et stofligt 3D-udtryk. Hun anvender både akryl og bivoks samt blandforms teknik baseret på akryl, bejdse og tryk. Desuden indeholder mange af værkerne papir, som hun selv fremstiller.

Out of Africa
”Jeg har gennem årene rejst vidt omkring og ladet mig præge af mine rejser. Især har mit flerårige arbejdsophold i Afrika inspireret mig til motiver og anvendelsen af de smukke brændte farver,” fortæller Birgitte Dinesen
Således går Birgitte også som kunstner i fornemme fodspor. Forfatteren Karen Blixen hører som bekendt til Kragerup Gods’ historie, da hun i sine unge dage besøgte sin familie her. Hendes farfar Adolf Wilhelm Dinesen blev født på Kragerup og var en yngre bror til arvingen Anders Didrich Dinesen af Kragerup.

I 1937 skrev Karen Blixen under pseudonymet Isak Dinesen sit berømte memoireværk Den afrikanske Farm (Out of Africa, der handler om de 17 begivenhedsrige år fra 1914 til 1931, hvor Karen Blixen drev en kaffefarm ved bjerget Ngong i Kenya, der dengang indgik i Britisk Østafrika.

De skæve indfald
Udover Afrika er det naturen, det nære samt de skæve indfald, som kan spores i Birgitte Dinesens værker. Eksempelvis er hun blevet inspireret af Star Wars, nærmere bestemt droiden BB-8, også kaldet Beebee-ate, der er beslægtet med R2-D2, men adskiller sig bl.a. med farven orange. I Birgittes fremstillinger understreges de brændte farver i BB-8 og ved hjælpe af forskellige materialer og teknikker, bl.a. bemaling af lærredet kanter, træder droiden levende frem.

Gennem de sidste 20 år har Birgitte Dinesen udstillet i mange kunstforeninger og gallerier, bl.a. Magasinbygningen i Korsør. Det gamle kornlager fra Chr. IV’s tid danner fin kontrast til den farverige kunst.

”Jeg udstiller på gallerier og i kunsthaller og gerne i din kunstforening, hvor jeg sørger for fest og farver i kantinen eller på kontoret,” siger Birgitte, der glæder sig til at informere dig om hendes næste udstilling.

Kontakt Birgitte Dinesen

sølvpartner