Gå ikke glip af en uforglemmelig søndag eftermiddag i Kongegaarden søndag 19. juni. Kom når du vil mellem kl. 14 og 16 og oplev en usædvanlig optræden af den unge performer Skjold Rambow og billedkunstneren Kristoffer Akselbo, der har skabt totalinstallationen WDB2 (We Don’t Belong to).

Fra tidligere performances i forbindelse med udstillingen i Kongegaarden ved vi, at de to kunstnere sandsynligvis igen vil udfordre sig selv, publikum og begrebet kunst. Det er helt sikkert spændende og lidt skræmmende for både børn og voksne at være deltagere og medvirke til at skabe kunsten.

Har man endnu ikke oplevet Kongegaardens aktuelle udstilling WDB2 er søndag 19. juni også sidste chance for at se, hvordan Kristoffer Akselbo kunstnerisk undersøger, hvordan vi tilpasser os de stadigt stigende forandringer. Med udgangspunkt i kunsthallens 260 år gamle rokokobygning, og med blik for den nuværende verdensomspændende pandemi, har han etableret en refleksion af forholdet mellem menneske og natur samt klimaets sociale tilstand.

Konkret har Kristoffer Akselbo ladet sig inspirere af rokokoarkitekturens jerndekorationer og skabt en voldsom scifi installation, der forbinder bygningens historiske elementer med fragmenter af rokoko, gobeliner, film og performances i løbet af udstillingen. Intentionen er at præsentere os for en virkelighed, der både er genkendelig og fremmed for os, og som vil anspore os til at undres og stille spørgsmål ved det allerede eksisterende.

Med sit originale projekt undersøger Kristoffer Akselbo de udfordrende psykologiske aspekter af en katastrofe, og hvad det i den forbindelse betyder at forskanse sig. Et stykke overlevelsesarkitektur med et menneske, der pendulerer mellem at være eneste overlevende efter katastrofen og pionér i en ny verdensorden.

Arrangementet er gratis, og der er fri entré. De byder også på kaffe, vin og vand i deres lille café.

Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden, Knud Højgaards Fond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Beckett Fonden.

Foto: Betty Krag