Restaurant Sommerlyst i Korsør skriver sin historie tilbage til 1839, hvor Korsør Fugleskydnings Selskab blev stiftet. I 1844 blev dette selskab lagt sammen med det nystiftede Korsør Forskønnelses Selskab, antagelig fordi, at medlemmerne i de 2 selskaber næsten var de samme.

Foruden at afholde fugleskydning fik det nye Korsør Fugleskydnings & Forskønnelses Selskab tillige den opgave at forskønne og vedligeholde byen Korsør. Selskabets fugleskydninger har altid foregået på pladsen i Korsør skov hvor Sommerlyst først senere blev opført. Når skuret under fugleskydningen var tømt, blev der her plads til ølsalg og kaffebrygning.

Sommerlyst blev i 1915 udvidet med en tilbygning mod øst, men det var først i 1962, da forpagtningen blev overdraget til restauratør Henry Hansen, at spisestedet for alvor blomstrede op. Han foretog fra starten en gennemgribende restaurering af lokalerne, og derefter begyndte publikum igen at strømme ud i skoven til spisning og fest i Sommerlyst. Henry Hansen døde i 1981 og siden har andre forpagtere med held videreført Sommerlyst.

Dit Slagelse var på besøg, så kig med her. Du kan læse meget mere om deres historie her.  Vil du læse mere om stedets mange muligheder og menukort, så klik dig videre her. 

Foto: ABW