Danske Slægtsforskere Slagelse-Sorø afholder historie- og slægtsforskningsmesse torsdag den 11. maj 2023 kl. 15-20 på Stenstuegade 3, 4200 Slagelse.

Spekulerer du ofte på hvem dine tipoldeforældre var – hvor kom de fra og hvor boede de?
Kunne du tænke dig at se dine oldeforældres hus eller leder du efter en fjern slægtning?
Spekulerer du også på, hvordan der mon så ud her omkring for 200 år siden?

Så kom og besøg foreningens hyggelige historie- & slægtsforskningsmesse i Slagelse, hvor der er rig mulighed for at få hjælp og inspiration til din slægtsforskning. Det er første gang de slår dørene op for sådan et arrangement og de håber derfor på, at en masse glade historie- og slægtsinteresserede vil lægge vejen forbi.

På messen kan du bl.a. møde….

Lokalarkiverne i Slagelse og Korsør. Kom og få svar på spørgsmål om vores lokalhistorie, hør hvordan arkiverne kan hjælpe dig og hvordan du bruger https://arkiv.dk/ i din slægtsforskning. På denne dag får du som besøgende bogen ”Slagelse bys historie” gratis!

Slægtens Historie. Kom og hør, hvordan de kan hjælpe dig med at finde din familiehistorie og sammensætte
det til et slægtstræ eller en slægtsbog. Få hjælp til gård- og ejendomshistorie også. Se mere på
https://www.slaegtenshistorie.dk/

Slægtsforskernes bibliotek. De har taget deres spændende bøger med, som kan købes til en god pris. De hjælper
selvfølgelig også med hvordan du kan bruge biblioteket online og finde informationer om dine aner og deres historie. Se mere på https://slaegtsbibliotek.dk/

Jørgen Kristensen. Jørgen har forsket i mange år og hjælper gerne med opslag omkring slægter på Bornholm, om
diverse slægtsprogrammer som Legacy, Brothers Keeper og Family Tree Maker og med tydning af gotiske skrifter.
Kom forbi og få hjælp og råd omkring din slægtsforskning og se også hvilke muligheder der er for kurser indenfor
slægtsforskning i byen

Niels Erik Strandholm. Forfatter af bogen Gudrun og Johan – en spændende fortælling om slægten, men også om en af de store landboreformer efter Den Første Verdenskrig. Niels Erik besvarer gerne spørgsmål om bogen og om at skrive en slægtsbog og denne dag kan du også købe hans spændende bog Slægtsforskningshjælp. Kom og få hjælp til opslag i kirkebøger, folketællinger, skifter og meget andet. Er du nysgerrig på at vide noget om dine aner, så kom forbi og få hjælp på standen. De sender gerne link til det vi finder til dig pr mail, så du kan sidde hjemme og se eller arbejde videre på det…

Se også eksempler på hvilke dokumenter du eller familien måske har liggende hjemme, som kan hjælpe dig i gang. Det kan være skudsmålsbøger, fødsels- og vielsesattester, skøder, ejendomsoplysninger, breve, billeder, postkost og mange andre.

De hjælper dig også med MyHeritage, hvis du har spørgsmål til siden og hjælper dig også gerne i gang med dit
slægtstræ.

Der er gratis indgang til messen og foreningen serverer en god kop kaffe eller the og kage i salen. De trækker også lod om et par gode præmier i løbet af dagen, så kom og se om du er den heldige.

 

Foto: ABW