Kom og hør mere, når historiker Ning de Coninck-Smith tager os en tur gennem legepladsens kulturhistorie.

I dag er legepladser blevet big business, men hvordan opstod idéen?

Den 15. august 1943 stormede en flok børn ind på Danmarks første skrammellegeplads i Emdrup fyldt med gamle brædder, trætte trillebøre og jordhuler. Idéen viste sig at være så god, at den har holdt sig i mange generationer, og både Slagelse og Korsør har haft skrammellegepladser.

Bogen forbinder den danske legeplads’ udvikling med de store fortællinger om børn – især i byerne – og om barndommens forandring gennem 150 år, med udgangspunkt i den banebrydende skrammellegeplads, der åbnede i Emdrup i 1943.

HistorieCaféerne er et samarbejde mellem Slagelse Arkiverne, Slagelse Bibliotek og Borgerservice og Slagelse Museum.

Arrangementet afholdes på Slagelse Bibliotek den 23. februar kl. 19-21. Billetter koster 50 kroner og 25 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben. Tilmelding kan ske på biblioteket eller www.slagelsebib.dk

Om forfatteren:
Ning de Coninck-Smith (født 1953) er professor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Hun har vundet flere priser og været forskningsleder på store projekter, som Dansk Skolehistorie bind 1-5, Skolen for livet og p.t. Kvindernes Universitet.

Om bogen:
Skrammellegepladsen er 60. bog i serien 100 danmarkshistorier. Bøgerne udkommer hver måned i otte år og er centrale i projektet, der bl.a. omfatter kronikker og materiale på danmarkshistorien. dk

Pressefoto