Rundvisning i Sct. Peders Kirke og byvandring om besættelsestiden

Den middelalderlige Sct. Peders kirke i Slagelse er ombygget mange gange. Den ældste del er opført før 1200, og i 1300 tallet blev kirken udbygget med et kor og et nordre og søndre kapel. En del af kirkens inventar er genbrug fra Antvorskov Klosterkirke, bl.a. døbefonten. Kirkens våbenhus er tilføjet i 1400-tallet.

Hør den fascinerende historie på denne rundvisning. Få også historien om en af kirkens tidligere præster, Hellig Anders, som ifølge overleveringer fik hjælp af en engel til at komme hjem fra sin pilgrimsfærd til Jerusalem. Hellig Anders er efter signende begravet i det nordre kapel.

Tid: den 16. april 19.00-20.30.

Mødested: Sct. Peders Kirkes hovedindgang, Herrestræde 1A, Slagelse. 

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Tegning af Sct. Peders Kirke, dateret 1822-83. Foto: Museum Vestsjælland

Da tyskerne kom!

Byvandring i Slagelse med historier om byen under besættelsen 1940-45.

På turen rundt i byen med Slagelse Museum er der historier om nogle af de menneskeskæbner, som krigen formede fra borgmester til Falckmanden. Almindelige mennesker levede under højst ualmindelige forhold, og folk kæmpede for deres egen overbevisning – for eller imod tyskerne. Tidligere naboer og venner blev til fjender, hvilket havde fatale konsekvenser for nogle ved besættelsens ophør. 

Tid: den 20. april kl. 11.00. Turen slutter inde i byen ca. kl. 12.30.

Mødested: Slagelse Museum, Bredegade 11A, Slagelse.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk.

Mange borgere i Slagelse viste deres tilhørsforhold gennem brug af ting, der havde samme farver som det engelske eller danske flag. Foto: Museum Vestsjælland