Torsdag d. 1. juni havde Sjællands Teater verdenspremiere på teaterversionen af HURRA FOR DE BLÅ HUSARER på Amphiteater Frederikshøj i Slagelse. 

Den gamle film fra 1970 med bl.a. Dirch Passer, Lone Hertz og Susse Wold er lavet om til musical, og det er en fest at opleve! Karismatiske og velsyngende skuespillere sørger for ramasjang fra første strofe. 

Forestillingens handling udspilles en nat, hvor to unge løjtnanter skal underkaste sig en gammel ungarsk husarprøve, så ritmesteren kan udvælge den rette kandidat til en stilling ved Gardehusarregimentet: De skal ride 40 kilometer, drikke tre flasker champagne og have et forhold til to kvinder. Det bliver en nat fuld af forviklinger, forvekslinger og forelskelser, når de unge løjtnanter involveres med ritmesteren, oberstens datter og præstens tvillingedøtre.

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER er Sjællands Teaters største opsætning til dato. Otte professionelle skuespillere indtager de store roller, og herudover medvirker 11 lokale amatørskuespillere i ensemblet. Slagelse Musikskole deltager med et professionelt liveorkester med Mikkel Gomard som kapelmester og Mads Otzen som musikalsk leder. Manuskript og sangtekster er skrevet af Kristoffer Møller Hansen, og musikken er komponeret af Morten Wedendahl. Carsten Friis er instruktør, og Ivan Jensen har udarbejdet en unik scenografi, der passer ind i Frederikshøjs rammer.

Rollefordelingen ser således ud:
Henrik Jandorf: Oberst Parsdorff
Frederikke Vedel: Oberstens datter Charlotte
Jon Lange: Adam Lercke (den ene unge løjtnant)
Peter Thieme: Ditlev Liljencrone (den anden unge løjtnant)
Morten Christensen: Ritmester von Rabenberg
Lise Koefoed: Præstens tvillingedøtre Henriette og Clarissa
Kasper Gattrup: Oppasseren Spjellerup
Tara Toya: Kokkepigen Frida

Se forestillingen på Amphiteater Frederikshøj, Frederikshøjvej 3, 4200 Slagelse – friluftsscene med opstillede stole til publikum. Forestillingen spiller til og med søndag d. 18. juni.

Det er muligt at tilkøbe spisning, som kan nydes i det grønne, og der er mulighed for grupperabat, hvis en virksomhed fx har lyst til at lave en sommerudflugt for sine ansatte.

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

Foto fra forestillingen: Evan Hemmingsen

 

Foto: SDL