Bevægelse og motoriklege er en vigtig del af hverdagen i daginstitutionerne, og i Slagelse Kommune prioriteres det højt, at børn så tidligt som muligt får en aktiv dagligdag med fokus på bevægelse og blive del af et idrætsfællesskab. Derfor har Børnehuset Møllebakken været på besøg på Skælskør skole, hvor idrætsforeningen Eggeslevmagle SG&IF har lavet bevægelse med børnene, og det har endda givet flere nye medlemmer til foreningen

For at give ny inspiration til endnu mere bevægelse i daginstitutionerne har Slagelse Kommune startet indsatsen Åben Dagtilbud Idrætspartnerskaber, som gør det nemt for daginstitutioner at samarbejde med idræts- og fritidslivet. Senest har storbørnsgruppen i Børnehuset Møllebakken været på besøg på Skælskør Skole, hvor idrætsforeningen Eggeslevmagle SG&IF har skabt rammerne for et partnerskabsforløb.

– Gode vaner med bevægelse i hverdagen skal starte så tidligt som muligt og helst aldrig stoppe igen. Et af formålene med partnerskaberne er bl.a., at idrætsforeninger kan inspirere det pædagogiske personale til at benytte andre former for bevægelseslege i deres pædagogiske dagligdag, så børnene udfordres motorisk og tidligt oplever glæden ved bevægelse, siger projektmedarbejder i Fritidsafdelingen Mette Gøth Lindberg.

Samarbejdet mellem Børnehuset Møllebakken og Eggeslevmagle SG&IF har varet over tre gange i efteråret, hvor den første gang foregik hjemme i børnehaven, mens de to andre gange var i hallen på Skælskør Skole. Brobygning har også været en del af forløbet, og dermed fik børnene set skolen, lærerne samt pædagogerne, som flere af dem vil møde, når de skal starte i skole efter sommerferien.

– Vi har haft fokus på bl.a. sanglege, motoriklege og sanseaktiviteter. Børnene har prøvet de samme øvelser, som vi laver på vores puslingehold, og det synes de var rigtig sjovt. Faktisk er fire af børnene startet på holdet efterfølgende. For os som forening giver det os rigtig meget at komme ud og lave bevægelse med børnene, så vi håber flere børnehaver og skoler også vil lave partnerskabsaftaler med os eller andre foreninger, siger Ulla Kløcker fra Eggeslevmagle SG&IF.

Pressefoto