Artiklen er sponseret

Du har måske hørt om CDF-handel før, men er i tvivl om, hvad konceptet indebærer. I denne artikel vil vi forsøge at gøre det mere klart for dig, så du kan kaste dig i sving med investeringer – eller i hvert fald kan snakke med omkring bordet, når samtalen handler om de forskellige investeringsmuligheder, som findes nu til dags.

Læs med i denne artikel og bliv klogere på CDF-handel og måske finde ud af, om denne investeringsmulighed er noget for dig!

Hvad er CDF-handel?

Faktisk står CDF for “Contact For Difference”, hvilket på dansk vil oversættes til differencekontrakt. Dog er reglerne for denne differencekontrakt ikke altid den samme, afhængigt af hvor du ønsker at handle med CDF’ere og derfor bør du altid undersøge hvilke regler den børs, som du handler på, benytter sig af.

Når man handler med CDF’ere, tjener man penge på den pågældende prisændring uden faktisk at eje det underliggende aktiv. Investeringen er nemlig bygget på en aftale imellem investoren og den børs, som der handles på. Idéen går ud på, at man investerer i forventningen om, at et aktiv enten falder eller stiger i værdi. Hvis du eksempelvis køber CDF’en forventer du, at aktiens værdi stiger og omvendt sælger du, hvis du forventer, at værdien falder. Dette kaldes også at “longe” eller “shorte” en CDF.

En CDF-handel kan foregå i forbindelse med mange forskellige slags aktiver. Herunder kan du eksempelvis bruge CDF handelsmetoden, hvis du handler med aktier, kryptovaluta, ETF’ere, eller hvis du ønsker at investere i lokale initiativer. Dog investerer du ikke i det faktiske aktiv, men i prisændringen og forventningen om, at den ændrer sig.

Er CDF en god investeringsmetode?

Som med alle andre investeringsmetoder, findes der ikke et endegyldigt svar på, om en investeringsmetode er bedre end en anden. Her må du vurdere, hvordan du ønsker at lave dine investeringer. Hvis CDF-handel har fanget din interesse, kan du se mere her. Det er uden tvivl vigtigt at lave en masse research på CDF’ere, inden du kaster dig ud i det. CDF-handel er nemlig ofte forbundet med en høj risiko.

Oftest bliver CDF-handel brugt i blandt daytrayders, som efterhånden er blevet en populær tendens, siden det er blevet nemt tilgængeligt at investere via internettet. Dog handler CDF-handel i højere grad om at lave de korrekte spekulationer i modsætning til andre investeringsmetoder såsom optioner. Med optioner er prisen på pågældende aktiv fastsat på forhånd og derfor bliver optioner opfattet som en sikrere måde at lave investeringer på. Hvis du har været vant til at investere på denne måde, vil CDF’ere vise sig at være en helt anden verden.

En CDF-handel kan foregå i forbindelse med mange forskellige slags aktiver. PR-foto

sider2022