Måske får vi svaret fredag den 22. april, når Studieby Slagelse forvandler Campustorvet mellem SDU og Absalon til et fremtidsorienteret folkemøde med telte, mad, musik, drinks, debatter og viden. Anledningen er Forskningens Døgn – og temaet for det farverige event er ”bæredygtig mad”.

Studieby Slagelse, som er et samarbejde mellem Slagelse Kommune og Professionshøjskolen Absalon, Syddansk Universitet og Zealand Erhvervsakademi, har i år valgt en helt ny vinkel på det nationale Forskningens Døgn.

– En bæredygtig omstilling kræver at vi får mere fokus på, hvad vi spiser. Heldigvis er der rigtigt mange dygtige kokke, som hele tiden udvikler nye måder at få integreret flere grønsager i vores mad. Det er ikke bare godt for vores miljø, men også rigtigt godt for vores sundhed. Jeg tror på, at de unge kommer til at gå forrest. Og derfor er det vigtigt, at Slagelse Kommune sammen med vores mange uddannelsesinstitutioner bakker op omkring udviklingen og skaber de rette rammer for innovative løsninger, siger Jørgen Grüner (F), der er Formand for Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune.

Arrangementet foregår i det flotte, nybyggede campusområde ved Slagelse station og er gratis for alle med en nysgerrighed omkring bæredygtig mad og mod på en farverig eftermiddag fuld af forskning og viden. Den anerkendte stand up komiker Mikkel Klint Thorius, der selv i flere shows har talt om madkultur, grøn omstilling og bæredygtighed, vil som konferencier guide alle igennem programmet, der foregår på scenen i SDU’s tilstødende lokale ”Videnstationen”. Og ude på Campustorvet kan de man selv prøve at arbejde med bæredygtig mad i madkulturens madværksted, som ZBC’s Kokke- og Tjenerskole står for.

Et utal af oplevelser på markedspladsen

På markedspladsen kan man, foruden madværksted, smagsprøver og kaffebil, opleve de videregående uddannelsers mange spændende forskningsprojekter indenfor bæredygtig mad. Hos Zealand Erhvervsakademi står Jordbrugsteknologerne klar med eksempler på samspillet mellem bestøvere og bæredygtig landskabsudvikling. De har også en skærm, hvor man kan se på insekter og lære om biologisk sundhed gennem vandorganismer i akvarier.

Professionshøjskolen Absalon præsenterer Ernærings og Sundheds arbejde med fermenterede fødevarer, nye plantebaserede proteinrige fødevarer og sunde, plantebaserede mellemmåltider, og man kan møde studerende fra Ernæring og Sundhed. SDU viser i deres stand, hvordan de arbejder med verdensmålene i undervisning, forskning og i drift. Hør fx om SDU’s tiltag som

Klimaklynge, Klimaplan og de mange undervisningsforløb for studerende. Og så er Studieby Slagelse på pladsen med en konkurrence om billetter til den store Sommerlyd Festival.
Arrangementet finder sted fredag den 22. april kl. 13 – 17 på Campustorvet, Søndre Stationsvej 30, 4200 Slagelse, og er åbent for alle interesserede.

Du kan finde meget mere information om det stort anlagte event på https://studieby.slagelse.dk/det-sker?id=178734

Pressefoto