Skateparken Livsparken åbner den 16. november kl. 16, hvor man bl.a. kan se opvisninger og vinde et skateboard.

Livsparken er det nye ambitiøse anlæg til gadeidræt i Slots Bjergby. Det er et bevægelses- og fællesskabsområde, hvor børn og unge selv har været inddraget i skabelsen og udviklingen af parken.

Livsparken skal danne ramme for selvorganiseret idræt og bevægelse som fx gadeidræt i form af bl.a. skateboard, løbehjul og rulleskøjter.

Gode muligheder for at bevæge sig

Gadeidrætten har de seneste år fået en større og større betydning. Det gælder også i landdistrikterne, hvor flere og flere landsbymiljøer får øje på værdien af at skabe samlingspunkter for børn og unge i landsbyen ved at tilbyde nye fællesområder med fritidsaktiviteter, hvor man ikke nødvendigvis skal være medlem i en forening for at være med.
– Vi sætter stor pris på vores lokale ildsjæle, som med deres store arrangement har været med til at skabe den flotte skatepark. Vores idrætspolitik har fokus på bevægelse for sjov, for hinanden og for livet, og her er Livsparken jo et rigtigt godt eksempel. Så vi glæder os rigtig meget til åbningen og til at se området leve og udvikle sig. Tilgængelighed og outdoor bevægelsesrum/faciliteter, der er åbne “24-07”, er vigtige for mange i forhold til at få bevæget sig, oplyste DIF på et netop afviklet første møde med idrættens aktører i kommunen i forbindelse med det politiske ønske om at give facilitetsplanen et eftersyn, siger Troels Brandt (B), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Vis dit bedste trick og vind et skateboard

Livsparken har fået kyndig hjælp til udviklingen af Rune Glifberg og Ebbe Lykke fra tegnestuen Glifberg & Lykke, og til selve opførelsen af ENR ved Michael Elg, som er specialist i at bygge skateparker.

Til åbningsfesten er der nemlig også en konkurrence, hvor man kan vise sit bedste skateboard-trick. Det bedste trick vinder et skateboard fra det danske skateboardfirma Toolshed.

Borgmester Knud Vincents står for at klippe snoren til åbningsfesten, og udover konkurrencen optræder Gerlev Move Out og Den Matrikelløse Ungdomsklub ruller de unges yndlingsbus frem og serverer kaffe og varm suppe.

Initiativet til projektet er taget af frivillige ildsjæle fra lokalforeningen Hashøj Nordvest, og er økonomisk støttet af Slagelse Kommune, Nordea-fonden, Landudvikling Slagelse og Brand af 1843 Fond. I alt er der rejst 2.600.000 kr. til projektet. På trods af dette var parken i fare for ikke at blive opført pga. prisstigninger på materialer. Det betød, at lyset i parken blev sparet væk. Men så trådte en lang række lokale firmaer og foreninger til.
– Vi glæder os over den helt utrolige opbakning, som betyder at vi kan åbne Livsparken med fuld professionel belysning, siger Rie Thomsen, som er frivillig initiativtager bag Livsparken sammen med Heidi Pico.

Og så remser de en imponerende liste op: Slagelse Kommune, Nordea Fonden, Landudvikling Slagelse, Brand af 1843 Fond, Skel.dk Landinspektører, Slots Bjergby Byggeentreprise, Pokalbutikken, Klinik Vestergaard, HN-El-installatør, Atlantia, Leva Ejendomme, Slots Bjergby Byggeentreprise, Totaldiamanten, Pokalbutikken, Kok Amok, Toolshed Skateboard, Total Diamanten, MJ Maskinudlejning, Odin Maskinfabrik, Slots Bjergby Landbyråd, Miller Tryk, KC Køl og Slagelse Skateboardforening.
– Alle de her lokale virksomheder og foreninger trådte til, da vi manglede penge pga. prisstigninger og det gjorde det værd at kæmpe videre. Vi fik troen på at vi nok skulle komme i mål ved fælles hjælp. Og nu kan vi indvie parken, fortæller Heidi Pico.

Faktaboks
Læs mere om projektet på Livsparkens Facebookside:
https://www.facebook.com/Livsparken
Program for indvielse af Livsparken d. 16. november 2022 kl. 16.00
• 16:00 Ord v. Borgmester Knud Vincents
• 16:05 Ord v. Formand for Kultur, Fritids- og Turismeudvalget Troels Brandt
• 16:10 Ord v. Heidi Pico og Rie Thomsen fra styregruppen
• Borgmester Knud Vincents klipper snoren
• 16:30 Optræden fra Gerlev Moving Youth
• 16:35 Best trick – vind et board fra Toolshed
• Føniks ungdomsklub og Slagelse Skateboardforening er med
• Skate og Scoot
• 17:00 Arrangement slut

Pressefoto