Torsdag den 25. april 2024 kan man møde performance- og billedkunstneren Lina Hashim til en hyggelig og inspirerende samtale i Kongegaarden. Hun har opnået stor succes og er blevet tildelt priser og nomineringer for sine personlige og performative værker, hvor hun kompromisløst udfordrer egne erfaringer og andres fastlåste forestillinger.

Som muslimsk opdraget kvinde, og samtidig kritisk betragter, besidder Lina Hashim et dobbelt blik i sine afdækninger af aspekter i islam, der ofte er gemt væk for offentligheden. Hun har sagt, at ”hvis islam er et teaterstykke, vil jeg vise, hvad der sker backstage”.

I Korsør har Lina Hashim skabt udstillingen ODALISKEN, som man aktuelt kan opleve i Algade 25. Det er en dragende og aktiv totalinstallation med udgangspunkt i de orientalistiske maleres forestillinger om et arabisk harem med odalisker, dæmpede farver, farvede stoffer, smykker, kjoler, blomster og forskellige frugter.

Odalisken er således et velkendt malerisk motiv, der skildrer kvinden som lys, ren og poleret og som et passivt objekt, der lader sig underkaste det mandlige blik. Malerierne er skabt af nogle af de mest anerkendte mandlige kunstneres fantasier, der har medvirket til at stereotypificere kvinden, og de nu hænger på museer verden over.

Lina Hashim blev født i Kuwait i 1978 og kom fra Irak til Danmark som flygtning i 1992. Hun har tidligere boet i Korsør og tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2020.

ENTRÉ: 20 kr. Vi sætter pris på tilmelding, men ikke nødvendigt. GRATIS for medlemmer af Kongeklubben.

Moderator: Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kongegaarden.

NB: Kl. 16.00 Kunstfaglig omvisning i Kongegaardens anden aktuelle udstilling DOUBLE // 7+12 skulpturer.

Se mere her: Forside | Kongegaarden

Odalisque, Lina Hashim. Foto: Søren Meisner