Liselund Højskole er nu genåbnet og er i fuld sving med deres kurser. Nedenfor er en omtale af deres mest populære forårskurser. Yderligere information om Liselund Højskole og kurserne kan ses på www.liselund.dk

Danmarksfortællinger. 20.-26. februar 2022
Alle bærer vi på en personlig livshistorie, som væver sig sammen med andres personlige historier såvel som med den større Danmarkshistorie. Historie har det ofte med at blive til fortællinger – om os som individer og som samfund. Fortællinger, som vi bruger til at blive klogere på os selv og vores tilværelse i lyset af vores samtid. På dette kursus beskæftiger vi os med et udpluk af levende Danmarksfortællinger – fra de små hverdagshistorier til den store fortælling om det, der binder os sammen som nation. Hvilke fortællinger har vi om os selv? Hvad gør vi ved fortællingerne, og hvad gør de ved os?

Klædt på til klassisk. 6.-12. marts 2022
Hvordan skelner man mellem Bach, Beethoven og Brahms? Er det finere at kunne lide Mahler end Mozart? Og hvilken betydning har det, om man spiller ’presto’ eller ’andante’? Alt dette og en hel del andet bliver du meget klogere på gennem dette ugekursus, hvor vi i en underholdende og oplysende form dykker ned i den klassiske musiks historie, centrale begreber og kunstneriske udtryk. Vi hører sammen en perlerække af klassiske værker og fordyber os i det klassiske musikunivers via koncerter, spændende foredrag og musikquiz. Når ugen er omme, er du godt klædt på til klassisk!

Det latterrige liv. 27/3-2/4 2022
Latterrig eller latterlig? Humor optager os, det er en del af vores måde at kommunikere på, og det får ofte et skær af noget ”særligt dansk”. Humor kan både skabe fællesskabsfølelse og afstand, når vi bruger humoren til at løsne stemningen, glatte ud på en fejl, camouflere en skarp kritik. Humor er et vigtigt element, når man taler om livsglæde, men den kan også indeholde en tristesse. På dette kursus beskæftiger vi os med humorens væsen før og nu, når vi sammen reflekterer over spørgsmål som ”hvad griner vi ad?”, ”hvad må vi grine ad?” og ”hvilken rolle spiller humoren for det at være menneske?”

Pilgrimsvandring. 8/5-12/5 2022
Vi indbyder i det spirende forår til en lille uge med pilgrimsvandring, hvor vores vandringer vil centreres omkring langsomhed, enkelthed og stilhed – og med fokus på at skabe rum til fælles ro, fordybelse, forundring og oplevelse. Vi begiver os gennem den vestsjællandske natur til særegne steder, hvor fortid og nutid mødes. Vi deler livshistorier med hinanden på vores vandringer gennem landskabet og møder undervejs stedkendte personligheder, som fortæller os spændende egnshistorier. Med sin flere tusinde år gamle tradition for at skabe rum til stilhed og eftertanke er pilgrimsvandring en modvægt til samtidens stress og jag.

Kom i gang med sang 22/5-28/5 2022
Sang giver glæde, og fællessang giver fælles glæde. Sådan er det dog desværre ikke for alle. Har du lyst til at synge, men er du bange for ikke at synge godt nok? Har du mon fået at vide, at du har du mon fået at vide, at du ikke skulle synge så højt, eller er du bare aldrig rigtigt kommet i gang med at synge? Så er dette kursus som skræddersyet til dig! Her er der plads til alle slags stemmer. Vi lærer i hold og solo, hvordan vi bedst bruger vores stemme og krop, så vi kan finde glæde og tryghed ved at synge. I form af workshops, foredrag og fællessang bliver du taget i hånden og løftet videre med din særegne stemme, så sang også kan blive til en sand livsglæde for dig.

Foto: ABW