Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 2023/05/12 til 2023/05/23.

SLAGELSE: Bortførte og truede ung mand til at hæve penge
En 23-årig mand fra Høng blev under en bytur i Slagelse midtby søndag morgen klokken 4.30 pludselig tvunget med i en bil af to mænd, han ikke kendte i forvejen. Mændene truede den 23-årige med en kniv og tvang ham til at hæve penge i en kontantautomat og foretage flere bankoverførsler. Her efter blev manden truet på livet og sat af på Korsør Station. Efterforskningen førte til at to mænd på 23 og 19 år fra lokalområdet blev anholdt kort efter midnat søndag og sigtet for kvalificeret frihedsberøvelse. Mændene blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger

KORSØR: To mænd sad og drak i stjålet bil
På batterivej i Korsør mødte politiets patrulje fredag klokken 21.59 en bil, som var meldt stjålet. Inde i bilen sad to mænd på 30 og 42, der sad og drak alkohol. Ingen af dem havde gyldigt kørekort og bilnøglen vidste de ikke, hvor var henne. Mændene havde ganske rigtig ikke bilnøglen, men da de blev visiteret, var der både en kniv og mindre mængder hash, kokain og amfetamin gemt rundt i lommerne og i bilen. Det blev mændene sigtet for.

SKÆLSKØR: Fandt pistol i busk
I forbindelse med en politiforretning lørdag 17.37 havde to mænd travlt med at komme væk, da de så politiets patrulje ankomme til torvet ved springvandet. Lidt derfra rodede mændene rundt ved en busk, før de blev anholdt. Imellem grenene sad en skarpladt 9-milimeter pistol og en hundepatrulje fandt senere også en stor kniv gemt. Bilen, som mændene havde været kørende i, havde falske nummerplader. Mændene på 29 og 48 år bor begge i Skælskør. De blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 1. juni

SLAGELSE: 30-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse
Det overvejes i øjeblikket, om en 30-årig mand onsdag skal fremstilles i grundlovsforhør i retten. Han er sigtet for i fire tilfælde at have luret gennem vinduerne på beboerne i tre ejendomme på Spaniensvej og Kildebakkevej. Blufærdighedskrænkelserne har fundet sted fra 19. februar til i mandags, og den 30-årige er i forvejen sigtet for en stribe lignende tilfælde af overtrædelse af straffeloven. Det var politiets efterforskning, som tirsdag førte frem til, at den 30-årige blev anholdt på sin bopæl klokken 14.10, og det skal nu undersøges, om den anholdte kan sættes i forbindelse med andre, lignende sager, der er blevet anmeldt fra forskellige adresser i Slagelse. Anklagemyndigheden vil anmode om, at retsmødet afholdes for lukkede døre, og derfor har politiet ikke yderligere oplysninger til sagen.

SLAGELSE: Bestilt færdselskontrol med stor virkning
En borger havde benyttet sig af muligheden for at bestille en færdselskontrol af trafikken på Stillingevej ved Slagelse. Derfor rykkede en af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol torsdag ud til stedet, og i tidsrummet fra klokken 11.08-13.15 var der 366 trafikanter, der kørte forbi ATK-bilen. Hastighedsbegrænsningen er fastsat til 50 km/t på strækningen, men det var der ikke færre end 73, der ikke overholdt. De 18 af dem havde endda så meget fart på, at de står til et klip i kørekortet, og den højeste hastighed blev målt til 77 km/t. Muligheden for at bestille en færdselskontrol må siges at give særdeles god mening – i dette tilfælde var der alt for mange bilister, der kørte for hurtigt i en 50 km/t-zone, og det er fint at gøre politiet opmærksom på den type højhastighedsstrækninger. Det er muligt, at en ATK-bil finder vej til Stillingevej igen på et senere tidspunkt… Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

SLAGELSE: Bortførte og truede ung mand til at hæve penge
En 23-årig mand fra Høng blev under en bytur i Slagelse midtby søndag morgen klokken 4.30 pludselig tvunget med i en bil af to mænd, han ikke kendte i forvejen. Mændene truede den 23-årige med en kniv og tvang ham til at hæve penge i en kontantautomat og foretage flere bankoverførsler. Her efter blev manden truet på livet og sat af på Korsør Station. Efterforskningen førte til at to mænd på 23 og 19 år fra lokalområdet blev anholdt kort efter midnat søndag og sigtet for kvalificeret frihedsberøvelse. Mændene blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger

SLAGELSE: Fokus på Nordbyen
Politiets færdselsafdeling har et vågent øje med trafikanterne – blandt andet i og omkring Ringparken i Slagelse. Hensigten er at skabe tryghed for borgerne i området og sikkerhed i trafikken. Hen over tirsdagen gennemførte patruljerne derfor færdselskontroller, hvor i alt otte bilister blev sigtet – for hastighedsovertrædelser, mobiltelefoni under kørslen og for at køre uden sikkerhedssele.

SLAGELSE: Mand anholdt for blufærdighedskrænkelse
En 30-årig mand fra Slagelse blev i går klokken 14.51 anholdt og sigtet for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Da manden blev anholdt i sit hjem fandt politiet samtidig i alt 43 gram hash fordelt i salgsklare klumper og i joints, samt et større kontantbeløb. Han er derfor også sigtet for narkosalg.Den 30-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 13.00

SLAGELSE: Mange kørte alt, alt for stærkt
Politiets fotovogn var i weekenden opstillet på Stillingevej med forstemmende resultat. Lørdag stod ATK-bilen på stedet fra klokken 13.43 til 19.20. I den periode passerede 1049 køretøjer – og heraf kørte de 217 for stærkt og kan se frem til en bøde. Der var 45 bilister, der kørte så stærkt at de får et klip i kørekortet – og 9 (!), der får en betinget frakendelse. Man må køre 50 km/t på strækningen – den bilist, der kørte hurtigst, skulle blot have kørt én kilometer hurtigere, så var bilen blevet beslaglagt og bilisten havde skullet afsone fængselsstraf for vanvidskørsel. Søndag – samme sted og i samme periode: Her kørte 1157 køretøjer forbi ATK-bilen – 250 kørte så hurtigt, at de får en bøde, 37 kørte så hurtigt, at de får et klip i kørekortet – og to kørte så hurtigt, at de får en betinget frakendelse. Også søndag var en bilist faretruende tæt på at miste sin bil på grund af vanvidsbilisme på strækningen.- Når 467 bilister får en fartbøde samme sted på en weekend, så afspejler det et tydeligt behov for trafikkontrol. Så det vil der også fremover være på Stillingevej. Det, der dræber i trafikken, er spirituskørsel, uopmærksomhed, og så er det fart, siger politikommissær Søren Skotte fra færdselsafdelingen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Hen over weekenden har borgere i alt fået 103 klip i kørekortet – og der er sket 16 betingede frakendelser af kørekortet – desværre alene i vores politikreds. 

SLAGELSE: Narkofund hos 54-årig
Politiet ransagede klokken 11.15 en adresse på Sorøvej. Har fandt betjentene en større mængde narkotika og et stort pengebeløb, samt et ulovligt luftgevær, kaliber 5.5. Boligens beboer, en 54-årig mand, der har tilknytning til bandemiljøet, blev anholdt og sigtet for narkosalg og for overtrædelse af straffelovens paragraf 192 a. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved i formiddag, med krav om varetægtsfængsling. Ved retsmødet vil politiet formentlig bede om lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

SLAGELSE: Pas på ukrudtsbrænderen
Dagens utilsigtede brand, opstået efter brug af ukrudtsbrænder stammer fra Tordenskjoldsgade, hvor en borger klokken 12.29 ringede 112, da der var udbrudt brand i en ladeport på en landejendom. Branden blev hurtigt slukket og ingen dyr eller mennesker kom til skade. Borgeren blev sigtet for at overtræde beredskabsloven og kan se frem til bøde. Ukrudtsbrændere skal kun “berøre” ukrudt ganske overfladisk for at have virkning – det er unødvendigt at brænde vegetation helt bort.

SLAGELSE: Ung narkobilist flygtede
En 17-årig ung mand blev klokken 17.20 standset på Jernbanegade og sigtet for narkokørsel. Den 17-årige havde ikke noget kørekort og forsøgte under anholdelsen at flygte. Han løb op langs med togskinnerne fra Valbyvej, så togdriften midlertidig måtte standses på strækningen. Den unge mand blev fanget og togstoppet kunne ophæves igen. Den 17-årige er sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, for at flygte efter han var anholdt – og for overtrædelse af jernbaneloven, fordi han løb på skinnerne.

SLAGELSE: Vidner søges efter påsat brand
Politiet søger vidner efter en påsat brand i en bil på en parkeringsplads på Skovsøgade fredag klokken 22.40. Her blev en hvid Mercedes brændt af og hvidner så en mand løbe hurtigt fra stedet netop som branden opstod. Manden beskrives som: 170-180 cm høj og spinkel af bygning. Manden var iklædt mørke bukser og sko og sort hættetrøje. Oplysninger til sagen: Politiets servicecenter, telefon 1141900711210006123

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Korsør Tjørnevænget Lørdag 16.30-18.00 Smykker  
Slagelse Klosterbanken Søndag 11.41 Lamper, karaffel  
Slagelse Kristinelundvej Onsdag 21.00 – torsdag 07.00 Værktøj  
Slagelse Torvegade Tirsdag 13.33 Ukendt  
Korsør Revvej Mandag klokken 11.00-18.40 Smykker  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Slagelse   03.00-05.00 7 biler kontrolleret – ingen sager
 
 
Korsør   9-10.30 1 klip for mobiltelefon
2 kørte knallert uden styrhjelm
Slagelse Kierulffsvej 17.45-19.00 4 klip for hastighed
1 klip for håndholdt mobil
Slagelse Nordbyen 11-12.40 1 klip for mobiltelefon
1 sag vedr. manglende sikkerhedssele
1 sag vedr. unødig støj
Slagelse Bildsøvej, Næsby Strand Mandag klokken 21.30-22.23 Fire blev målt til at køre alt for hurtigt. To står til et klip i kørekortet, mens to for en betinget frakendelse. Den højeste hastighed blev målt til 88 km/t, hvor man højst må køre 50 km/t

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Idagårdsvej 13.10-19.15 1926 69 50 81 5 klip
Korsør Skovvej Lørdag 21.41-00.35 175 13 60 85 2 klip
Skælskør Slagelsevej Lørdag 19.41-2041 20 1 50 63  
Korsør Vestmotorvejen Torsdag 7.31-13.15 5414 154 90 127 6 klip
Skælskør Sorøvej Onsdag 9.48-10.52 24 4 50 63  
Skælskør Sorøvej Onsdag 11.06-12.17 30 3 50 67  
Skælskør Sorøvej Onsdag 12.25-12.46 15 1 50 66  
Boeslunde Boeslunde Byvej 11.59-13.31 54 1 50 59  
Korsør Tjærebyvej 7.33-9.55 115 4 50 62  
Slagelse Bildsøvej 10.42-12.45 193 21 50 73 4 klip
Slagelse Nykøbing Landevej 13.46-16.15 423 3 60 77  
Boeslunde Rennebjergvej Mandag klokken 5.46-9.04 248 1 60 km/t 76 km/t
Korsør Tjærebyvej Mandag klokken 10.47-11.51 25 6 50 km/t 68 km/t
Skælskør Slagelsevej Fredag 7.56-9.25 145 2 50 64  
Skælskør Rennebjergvej Fredag 10.38-13.21 186 2 60 74  
Slagelse Stillingevej Lørdag 13.43-19.20 1049 217 50 102 45 klip
9 betingede frakendelser – se omtale
Slagelse Stillingevej Søndag 13.35-19.20 1157 250 50 97 37 klip
2 betingede frakendelser – se omtale
Dalmose Hyllestedvej Kl. 14.41 – 15.30 11 0 50 km/t
Dalmose Hyllestedvej Kl. 15.53 – 19.37 68 1 50 km/t 59 km/t 0
Dalmose Hyllestedvej Kl. 14.41 – 15.30 11 0 50 km/t
Dalmose Hyllestedvej Kl. 15.53 – 19.37 68 1 50 km/t 59 km/t 0
Slagelse Stillingevej Kl. 11.08 – 13.15 366 73 50 km/t 77 km/t 18 klip