I uge 22 er Sjællands Teater klar med det store program for sæson 2023-2024 – i alt mere end 150 arrangementer fordelt over hele sæsonen! Glæd dig til masser af teater og arrangementer for både børn, unge og voksne.

Hvis man regner med at se meget teater, kan man købe et Sæsonkort, der giver adgang til alle teaterforestillinger i en hel sæson. Hvis man hellere bare vil udvælge nogle få gode forestillinger, kan man selvfølgelig gøre det – hos Sjællands Teater er der ingen binding, og man skal ikke være medlem – og der er gode rabatter for børn, unge og grupper.

Her er et lille udpluk af Sjællands Teaters repertoire:

Udendørs sommerteater
Lige nu kan du opleve Sjællands Teaters største produktion nogensinde: HURRA FOR DE BLÅ HUSARER, der spiller på Amphiteater Frederikshøj i Slagelse. Forestillingen er et nyskrevet musikdramatisk lystspil baseret på filmen fra 1970 med bl.a. Dirch Passer, Lone Hertz og Susse Wold.
Forestillingens handling udspilles en nat, hvor to unge løjtnanter skal dyste om en stilling ved Gardehusarregimentet. Det bliver en nat fuld af forviklinger, forvekslinger og forelskelser, når de unge løjtnanter involveres med ritmesteren, oberstens datter og præstens tvillingedøtre.

Efter sommerferien starter den nye sæson traditionen tro med sommerfarce i Holbæk Museumsgård. I år med DRACULA …og det store blodbankgebyr.
Grev Dracula bor på sit dystre og mørklagte slot, hvorfra han driver den lokale blodbank, der er berygtet for blodtørst og grådighed – og tårnhøje gebyrer. Heldigvis beslutter Abraham Van Helse, der både er veganer og hvidløgsentusiast, at forsøge at sætte en stopper for de drabelige affærer.

For børn og familier
Til september bliver der mulighed for at opleve en opdateret version af den tidligere succesforestilling SMÅ DØDE DYR. Forestillingen er baseret på Ulf Nilssons børnebog og handler om Ester og hendes lillebror, der beslutter sig for at lave et begravelsesfirma med Verdens Bedste Begravelser – for dyr.
SMÅ DØDE DYR kommer til at spille i både Holbæk, Slagelse, Korsør og Skælskør.

I februar og marts bliver der verdenspremiere for hele familien, når PALLE, POLLE & RUTH præsenteres som teater for første gang. De tre venner rejser ud på eventyr i den gamle røde bus. Med sig har de deres magiske kamera, så hvis køreturen bliver for lang, kan de ”klikke” sig, lige hvorhen de ønsker. Men den dominerende Sigurd, der altid er lidt irriterende og vil bestemme alting, prøver hele tiden at få fingre i kameraet. PALLE, POLLE & RUTH skal spille i Holbæk og Slagelse.For unge og voksne

2:22 – en thriller bliver årets dramaforestilling for både voksne og unge. Forestillingen er den første danske version af forestillingen, der har haft kæmpe succes i London. Det bliver både sjovt og uhyggeligt, når hemmeligheder afsløres, og spøgelser måske eller måske ikke dukker op…
2:22 – en thriller skal spille i Holbæk og Slagelse.

Årets ungdomsforestilling bliver SABOTAGE. En helt nyskrevet forestilling om en ung pige i splittelse; indeni pigens hjerne bor Sabotøren – en stemme der dikterer og forsøger at kontrollere pigen, hendes oplevelser og møder med verden. SABOTAGE kommer til at spille i Holbæk, Slagelse og Korsør.

Sjællands Teater arbejder tæt sammen med Holbæk Musik- & Teaterforening, der udvælger årets gæstespil for voksne. Publikum kan glæde sig til at opleve Det Kongelige Teater, Folketeatret og mange flere.

For skoler og institutioner
Til de fleste af vores forestillinger er det muligt for skoler og institutioner at købe meget billige billetter, og til vores egne børne- og ungdomsforestillinger findes læringsmateriale, der kan bruges helt gratis.

Se hele repertoiret og køb billetter på www.sjællandsteater.dk