For spillerne i Slagelse Håndboldklub var det alle kilometerne værd. Ved at gå rundt og sælge skrabelodder tjente de sidste år knap 13.000 kroner, der bl.a. er blevet brugt på pizzaaften, en tur i legepark og nye træningsdragter. Samtidig gav de et vigtigt bidrag til diabeteskampen.

Bestyrelsesmedlem i Slagelse Håndboldklub Michael Nilsson er da heller ikke i tvivl: SHK vil gerne sælge lodder igen.

– Vi lærte meget af det. Det gav klubben et fælles mål og et ekstra sammenhold, mens vi organiserede og solgte. Og så var det en god måde for os at blive set i lokalsamfundet på. Jeg oplevede også, at børnene lærte noget vigtigt. Nemlig, at når man er del af et fællesskab i en forening, så skal man også yde og løfte i flok, siger Michael Nilsson.

Og det er der rig mulighed for. Diabetesforeningen har nemlig skudt Efterårslotteriet i gang.

– Sidste år deltog tusindvis af landets børn og unge i vores skrabelodssalg og tjente knap 4 mio. kroner til fælleskassen. Penge, der bl.a. er gået til ryste-sammen-ture, nyt sportsudstyr, fællesspisning og hjælpearbejde i Gambia. Vi ved, at de også har nogle hyggelige timer sammen, mens de gør det, og vi er taknemmelige for, at de på den måde er med til at støtte diabeteskampen, siger Sebastian Erbo Hoffmann, Diabetesforeningens marketingchef.

Med gratis returret af usolgte lodder, salg fx via MobilePay og en lang salgsperiode er det nemt og risikofrit at deltage som sælger. Det gælder også for enkeltpersoner. For hvert skrabelod, man sælger – et skrabelod koster 40 kroner – kan man putte 16 kroner i egen lomme.

I en god sags tjeneste
På forsiden af efterårets lodsedler optræder 11-årige Alberte. Det er netop børn som hende, man støtter ved at tilmelde sig Efterårslotteriet. Overskuddet bruger Diabetesforeningen på rådgivning af børnefamilier, netværk og kurser, men også forskning, oplysning og forebyggelse af diabetes.

– Alberte var kun fem år, da hun fik konstateret type 1-diabetes. Hun havde tabt sig meget og var indlagt i to uger. Familien vendte hjem til et helt nyt liv. Det er en hård kamp, der kan ramme alle, men jo flere penge, vi indsamler i lotteriet, desto bedre kan vi bekæmpe den, siger Sebastian Erbo Hoffmann, marketingchef i Diabetesforeningen.

Kom nemt og hurtigt i gang: Tilmeldingen er åben på www.diabetes.dk/lotteri og tlf. 63 12 90 17.

Salgsperioden er begyndt – og varer frem til den 16. december 2023.

Bil, drømmerejse og ferieophold på højkant
I Efterårslotteriet 2023 er der mere end 7.000 gevinster på lodderne til en samlet værdi af over 1,2 mio. kroner. Hovedgevinsten er en Toyota YARIS Hybrid. Derudover kan man vinde en drømmerejse til en værdi á 50.000 kroner fra Apollo, ferieophold fra Sol og Strand, et års forbrug af frugt og grønt fra Aarstiderne og mange andre gode gevinster.

Om diabetes
• Hver uge får 8 børn konstateret type 1-diabetes i Danmark med alt, hvad der følger af usikkerhed og utryghed – for barnet, men i høj grad også for forældrene.
• Mindst 356.000 danskere har i dag diabetes. Langt de fleste – 322.000 – har type 2-diabetes, og i 2030 ventes tallet at være mindst 420.000.
• Diabetes øger risikoen for alvorlige følgesygdomme, fx hjertekarsygdom, nyresvigt, øjensygdom og nedsat følesans i fødderne, der kan føre til amputation.

Pressefoto