Slagelse Erhverv – Erhvervsservice ved Storebælt, bliver fremover navnet på Slagelse Kommunes Erhvervsservice.

Den 1. april bliver erhvervsservice igen en integreret del af Slagelse Kommune, som følge af den politiske beslutning, der blev truffet i efteråret 2022.

For at markere overgangen finder du fremover din lokale erhvervsservice under navnet: Slagelse Erhverv – Erhvervsservice ved Storebælt.

Slagelse Kommune ønsker at optimere samarbejdet på tværs af fagområder til gavn for de mange virksomheder og iværksættere. Målet er at skabe de bedste rammer for vækst og udvikling af erhvervet lokalt.

”Vi har lyttet til de erfaringer vores virksomheder deler med os. Derfor styrker vi det interne samarbejde, der sikrer let adgang til lige netop den hjælp, virksomhederne har brug for fra os som kommune. For at gøre det attraktivt at etablere nye og udvikle en eksisterende virksomhed i Slagelse Kommune, skal vi være klar med de tilbud og den service, der efterspørges,” udtaler borgmester Knud Vincents.

Erhvervsservice forsætter med det kendte hold af dedikerede medarbejdere, der arbejder med en bred pallette af erhvervsserviceopgaver lige fra den daglige sparring, direkte med virksomhederne, til udvikling af gode rammevilkår for erhvervet i bredeste forstand. Det erfarne hold bliver nu en del af Teknik, Plan og Erhvervs afdelingen.

Det lokale perspektiv og nærheden til virksomhederne er afgørende for den gode erhvervsservice. Derfor vil erhvervsservice fortsat være at finde både i Skælskør og Korsør hver torsdag, ligesom det altid er muligt at få besøg af en af konsulenterne ude i din virksomhed.

”Der er rigtig mange gode aktiviteter i gang, som vi skal holde fast i og bygge videre på, men vi har også en ambition om at forbedre vores erhvervsvenlighed. Selvom meget er som det plejer, så sætter vi nu gang i en ny erhvervsstrategi, der skal sikre, at vi kommer i mål med den ambition, som omstruktureringen på erhvervsområdet er et udtryk for. Nemlig at sikre en tættere relation imellem erhvervslivet og den kommunale erhvervsservice og de erhvervsrettede myndighedsområder. Med den nye erhvervsstrategi skal Slagelse på landkortet som en attraktiv erhvervskommune,” siger Direktør for Erhverv, Ejendomme og Teknik Jesper Schlüter.

Man kan fortsat finde Slagelse Erhverv på Posthuset på Sdr. Stationsvej i Slagelse, hvor erhvervsservice lægger hus til både individuel vejledning, workshops, kursusaktiviteter og andre events for erhvervslivet.

Blandt kommende arrangementer, som Slagelse Erhverv har i støbeskeen, er både netværksmøder, som bringer det lokale erhvervsliv sammen, samt de populære Iværksætterkursus, som starter 18. april i samarbejde med Sorø Erhverv. Der er fokus på at tilbyde et bredt program over året, så der er tilbud til alle erhverv.

Erhvervs Awards: En fejring af erhvervslivet

Erhvervslivet bliver også i år fejret ved efterårets erhvervsgalla. Erhvervs Awards afholdes i år fredag den 10. november i et stærkt samarbejde med engagerede virksomheder, foreninger og offentlige institutioner. Ved Erhvervs Awards uddeles seks priser, som blandt andet fejrer talenterne hos de lokale virksomheder. Der bliver sat spot på dem, som gør det rigtig godt til inspiration for alle andre. Erhvervs Awards er virksomhedernes fest og finansieres således gennem sponsorater fra erhvervslivet.

Erhvervs Awards bringer virksomhederne tættere sammen og åbner for nye relationer mellem virksomheder, iværksættere og uddannelsessektoren, som ellers ikke lige støder på hinanden. Det foregår igen i år på ZBC og POPlic Service spiller traditionen tro op til dans. Der åbnes for tilmeldinger efter påske.

Foto: ABW