Slagelses yngste fodboldspillere skal i uge 21 forsøge at flygte fra Dragernes Land og ud på fodboldbanen. Med projektet Eventyrbold vil DGI sætte leg og oplevelse øverst på dagsordenen til fodboldtræning og i Slagelse er 140 unge spillere fra tre foreninger med.

Forestil dig, at du står langt borte i Dragernes Land – og sammen med dine holdkammerater skal du nu rejse gennem det farlige land, der vogtes af fem farlige drager. Dem skal du kæmpe mod og besejre én for én, så holdet kan komme tilbage til fodboldbanen.

Selv om det lyder drabeligt, så er det faktisk hvad over 1.100 fodboldhold landet over med spillere i alderen U5-U9 har sagt ja til i den kommende tid. Lokalt i Slagelse er fodboldklubberne B73 Slagelse, Slagelse B&I og Vemmelev Boldklub med.

Leg og glæde
Med Eventyrbold skal mere end 16.000 unge fodboldspillere på tværs af Danmark stifte bekendtskab med fodbold på en helt ny måde, hvor storytelling og fodbold går hånd i hånd.

”I DGI ved vi, at leg og glæde går hånd i hånd med børnefodbold. Med dette nye koncept, vi kalder Eventyrbold, er målet at inspirere trænere over hele landet til en masse sjove timer med børnene,” siger fodboldkonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland Christian Pedersen.

Eventyrbold er bygget op om en magisk fortælling, hvor børnene undervejs skal løse forskellige opgaver og besejre drager ved hjælp af forskellige lege, tekniske øvelser og småspil. Alt sammen med glæden og bolden i centrum.

Sæt glæden i spil
Samtidig er materialet bygget op med en indførsel til DGI’s ”motiverende børneidræt”, der klæder trænerne på til at lave fodboldtræning, der motiverer og fastholder børnene, så de bibeholder glæden ved bevægelse og får lyst til at komme igen. Materiale, der også kan bruges i tiden efter dragerne er besejret.

”Med hjælp fra en masse frivillige ildsjæle – og med materialet her – håber vi at møde børnene med et nyt og spændende tilbud, som motiverer, er sjovt og som får børnene til at få lyst til at komme tilbage,” siger Christian Pedersen.

Motivation
Ikke alle har samme motivation for, hvorfor de gerne vil spille fodbold. Mange gør det for fællesskabet og for at være sammen med vennerne. Nogle har selve glæden ved fodbold som motivation mens andre motiveres af at blive bedre – eller måske endda den bedste. Det ene er ikke bedre eller mere rigtigt end det andet. Det handler om det enkeltes barns motivation. I materialet er der derfor også inspiration til, hvordan klubben arbejder med de forskellige former for motivation.

Det er første år, at DGI tilbyder Eventyrbold, og med den flotte opbakning fra over 1.100 hold landet over, så bliver det starten på en forhåbentlig lang tradition med Eventyrbold i uge 21 i årene fremover. Selvfølgelig med nye eventyr hvert år.

Pressefoto