Professionshøjskolen Absalon 
Campus Slagelse 
Ingemannsvej 17
4200 Slagelse
72 48 33 04
slagelse@pha.dk

Professionshøjskolen Absalon på Facebook 

Kantinen Slagelse på Facebook 

Regional patriotisme
I august 2017 skiftede skolen tidligere kendt som University College Sjælland navn. Det nye navn er et gammelt navn, idet skolen har sit hovedsæde i Sorø, hvor biskop Absalon af den magtfulde Hvideslægt er begravet i klosterkirken. Han var en af de få danskere, der i middelalderen fik en akademisk uddannelse.

”Det nuværende navn findes i tre versioner: UCSJ, UC Sjælland og University College Sjælland. Det skaber ofte forvirring om, hvad vi egentlig hedder, og ingen af navnene er særligt mundrette. Nu kalder vi os det, vi er – en professionshøjskole – sammen med et kendt og genkendeligt navn med stærke forbindelser til vores regionale forankring”, udtalte rektor Camilla Wang i en pressemeddelelse.

I sin tid blev University College Sjælland stiftet i 2007 og beskæftiger i dag 650 ansatte og 8000 studerende i hele Region Sjælland. Professionshøjskolen Absalon har afdelinger i bl.a. Næstved, Slagelse, Sorø, Kalundborg og Roskilde.

Ny socialrådgiveruddannelse
På Campus Slagelse kan du læse til professionsbachelor som pædagog, socialrådgiver eller i sygepleje.

Ligesom det nye navn og grafiske udtryk er socialrådgiveruddannelsen i Slagelse en nyskabelse. Den åbnede 1. september 2017, og der var rift om de 80 pladser, da Professionshøjskolen Absalon i foråret åbnede for ansøgningen. Knap 40% af de nye studerende kommer fra Slagelse, og en del af dem forventes at få arbejde i Slagelse Kommune.

”Den store interesse vidner jo om, at der i Slagelse og omegnskommuner er en stor interesse for at få en videregående uddannelse lokalt og samtidig en interesse for at være med til at løfte det sociale område”, udtalte den nye uddannelsesleder Inger Marie Jessen ved åbningen.

Lærerigt og lækkert
Professionshøjskolen Absalon skaber læringsrum, der tager hensyn til, at de studerende motiveres forskelligt og har forskellige interesser. De digitale læringsmidler giver mulighed for at nå studerende med vidt forskellige forudsætninger for at lære.

Kantinen på Campus Slagelse er det uformelle samlingspunkt for det gode studiemiljø. Medarbejderne tilstræber, at man som studerende og medarbejder skal kunne købe et sundt og velsmagende måltid hver dag. Maden tilberedes fra bunden og med sæsonens friske råvarer.


premiumpartner