Torsdag d. 1. juni har Sjællands Teater verdenspremiere på teaterversionen af HURRA FOR DE BLÅ HUSARER på Amphiteater Frederikshøj i Slagelse. Forestillingen er Sjællands Teaters største produktion til dato og spiller til og med søndag d. 18. juni.

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER er et nyskrevet musikdramatisk lystspil baseret på filmen fra 1970 med bl.a. Dirch Passer, Lone Hertz og Susse Wold på rollelisten.

Forestillingens handling udspilles en nat, hvor to unge løjtnanter skal underkaste sig en gammel ungarsk husarprøve, så ritmesteren kan udvælge den rette kandidat til en stilling ved Gardehusarregimentet: De skal ride 40 kilometer, drikke tre flasker champagne og have et forhold til to kvinder. Det bliver en nat fuld af forviklinger, forvekslinger og forelskelser, når de unge løjtnanter involveres med ritmesteren, oberstens datter og præstens tvillingedøtre.

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER er Sjællands Teaters største opsætning til dato. Otte professionelle skuespillere indtager de store roller, og herudover medvirker 11 lokale amatørskuespillere i ensemblet. Slagelse Musikskole deltager med et professionelt liveorkester med Mikkel Gomard som kapelmester og Mads Otzen som musikalsk leder. Manuskript og sangtekster er skrevet af Kristoffer Møller Hansen, og musikken er komponeret af Morten Wedendahl. Carsten Friis er instruktør, og Ivan Jensen har udarbejdet en unik scenografi, der passer ind i Frederikshøjs rammer.

Krabasken har som samarbejdspartner lagt hus til en del af produktionen og har hjulpet med at skaffe ca. 100 frivillige, der hjælper med at få mange af de praktiske ender til at nå sammen.

Udover de kunstneriske kræfter på og bag scenen, bliver forestillingen skabt med stor lokal opbakning fra en række sponsorer. Det har været helt afgørende for at kunne lykkes med et projekt af denne størrelse. I alt støtter 17 lokale virksomheder og foreninger op om HURRA FOR DE BLÅ HUSARER.

”Vi er utroligt glade for den store velvilje for projektet, og vi sætter i den grad pris på den hjælp vi får fra vores samarbejdspartnere. Det er dem, der gør det muligt at gennemføre et projekt af denne størrelse.”
Peter Thieme, kunstnerisk direktør hos Sjællands Teater

Det er muligt at tilkøbe spisning, som kan nydes i det grønne, og der er mulighed for grupperabat, hvis en virksomhed fx har lyst til at lave en sommerudflugt for sine ansatte.

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

De lokale sponsorer bag forestillingen er:
SparNord, Sydbank, Sven og Mitte Lyse, Atlantia Ejendomme, EV Bolig og Leva Ejendomme, Dansk Revision, Harboe, Business Slagelse, Business Slagelses Markedsføringsudvalg, Sct. Michaels Nat, Sv. Aa. Nielsen A/S, Slagelse Vinkompagni, Slagelse Forskønnelsesselskab, Slagelse Kommune, XL-BYG, Smartos Telte og Slagelse Turistforening.

Rollefordelingen ser således ud:
Henrik Jandorf: Oberst Parsdorff
Frederikke Vedel: Oberstens datter Charlotte
Jon Lange: Adam Lercke (den ene unge løjtnant)
Peter Thieme: Ditlev Liljencrone (den anden unge løjtnant)
Morten Christensen: Ritmester von Rabenberg
Lise Koefoed: Præstens tvillingedøtre Henriette og Clarissa
Kasper Gattrup: Oppasseren Spjellerup
Tara Toya: Kokkepigen Frida

HURRA FOR DE BLÅ HUSARER er produceret af Sjællands Teater i samarbejde med Krabasken og Slagelse Musikskole og med faglig bistand fra Gardehusarregimentet.

Se forestillingen på Amphiteater Frederikshøj, Frederikshøjvej 3, 4200 Slagelse – friluftsscene med opstillede stole til publikum.