28.-29. marts satte Absalon FN’s Verdensmål på dagsordenen. Det handlede blandt andet om, hvordan professionshøjskolerne kan bidrage til bæredygtig ’glokal’ udvikling i uddannelserne.

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling var i fokus, da Absalon den 28.-29. marts var vært for professionshøjskolernes årlige internationale konference. Titlen var ”Bæredygtighed i ’glokal’ uddannelse”.

I alt var der 80 deltagere fra landets professionshøjskoler til konferencen, som blev afholdt på Comwell i Korsør, og som blev åbnet af Absalons rektor Camilla Wang.

”Vi har fokus på verdensmålene og det internationale, fordi det nogle gange har en tendens til at blive lidt glemt. Og vi lever i en globaliseret verden, det kan vi ikke komme uden om. Vores dimittender skal ud og arbejde i en verden, hvor de møder mange forskellige kulturer, og det skal vi forberede dem på så godt som muligt”, siger Stephanie Wenzell Aziz, der er teamleder hos Team International på Absalon.

”Det handler helt grundlæggende om at brede de studerendes perspektiver ud. De skal kunne agere i en ’glokal’ verden – hvor de både forener de lokale og de globale perspektiver. Derfor sætter vi fokus på, hvordan vi som uddannelsesinstitutioner kan bidrage til det”.

Netværk på jysk og canadisk
I gangene på Comwell summede det af netværkssnak på blandt andet jysk, sjællandsk og dreven canadisk.

Deltagerne på konferencen kunne opleve danske og internationale key-note-speakers, ligesom der blandt andet var en paneldebat omkring, ’glokal’ employability, talent og skills – om hvordan vi kan tiltrække – og fastholde – arbejdskraft til Danmark”.

”Vi har kun oplevet stor begejstring fra de deltagende på konferencen”, siger Stephanie Wenzell Aziz fra Absalon.

”Vi hører, at deltagerne har fået god inspiration til, hvordan vi blandt andet kan sørge for at sikre kvalitetsuddannelse, som er et af Verdensmålene, og hvordan vi konkret kan implementere den inspiration i vores hverdag”.

Når konferencen vender tilbage næste år med et nyt tema, er det UCN , der er værter.

Foto: Absalon.
Del på sociale medier