John Ole Clausen, Erhvervsrådgiver hos Jyske Bank Slagelse Erhverv, er blevet uddannet til eksportambassadør. Foto: PR.
John Ole Clausen, Erhvervsrådgiver hos Jyske Bank Slagelse Erhverv, er blevet uddannet til eksportambassadør.
Foto: PR.

John Ole Clausen fra Jyske Bank Slagelse Erhverv er netop blevet uddannet til eksportambassadør, og det bliver hans opgave at fremme slagelseanske firmaers internationale vækstmuligheder.

Hvis en lokal virksomhed har et fantastisk produkt, som den gerne vil sælge i andre lande, hvordan skaffer man så den risikovillige kredit, der skal til for at få produktet ud over rampen? Det er præcis det spørgsmål, som mange små og mellemstore virksomheder stiller dem selv – Og John Ole Clausen kan hjælpe dem med svaret.

John Ole Clausen, der er erhvervsrådgiver hos Jyske Bank Slagelse Erhverv, er blevet uddannet til eksportambassadør af Eksport Kredit Fonden (EKF), og dermed har han fået endnu større indsigt i, hvordan man opnår kredit i banken med hjælp fra EKF.

Det bliver godt for lokalsamfundet, og den nyuddannede eksportambassadør har store forventninger til sin nye rolle.
– I samarbejde med EKF tilbyder vi en mulighed, der i sidste ende kan gøre en enorm forskel for mange slagelseanske firmaers vækst. Vi lever i en globaliseret verden, hvor handel med udlandet er vigtig for selv mindre virksomheder, og derfor kan eksportkreditter i fremtiden blive et vigtigt element i lokalsamfundets økonomi, forklarer John Ole Clausen.

Han påpeger desuden, at slagelseanske virksomheder oplagt kan bruge EKF til at finansiere erobring af nye eksportmarkeder – også mere risikobetonede satsninger på oversøiske markeder.